Henna brows

"Life is too short for bad brows."

Henna brow treatment

Tijdens deze behandeling worden niet alleen de wenkbrauwhaartjes geverfd, maar ook de onderliggende huid. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller en kunnen eventuele kleine oneffenheden worden opgevuld.

Redenen om voor henna te kiezen:

 • Je hebt redelijk volle wenkbrauwen, maar wil ze graag meer uitgesproken. Door de afdruk van de henna op de huid lijken de wenkbrauwen veel voller.
 • Je hebt dun bezaaide wenkbrauwen en wil graag een iets meer aanwezige wenkbrauw.
 • Je hebt last van kale plekjes tussen de wenkbrauwen zijn. Deze kunnen mooi opgevuld worden met henna.
 • Je bent slecht met make-up (of je hebt er gewoonweg even geen zin in), maar je wenst graag mooie wenkbrauwen.

Onze hennaverf kleurt de haartjes voor 4 tot 5 weken en laat een zachte tot donkere schaduw achter op de huid. De kleur op de huid houdt zo'n 5 tot 12 dagen aan, zodat je deze tijd nagenoeg geen make-up meer nodig hebt.

Gewone wenkbrauwverf VS Henna

Een gewone wenkbrauwverf wordt toegepast om de haartjes een intensere kleur te geven. Doordat de lichte haartjes gekleurd worden lijken de wenkbrauwen voller. Echter kunnen eventuele gaatjes of oneffenheden niet opgevuld worden. Het effect is ongeveer 3 weken zichtbaar.

Een henna wenkbrauwverf is een dikke pasta die stevig op de wenkbrauw wordt aangebracht. De henna is 100% natuurlijk en geeft een intensieve kleur aan de haartjes én de huid. Hierdoor worden eventuele gaatjes of oneffenheden minder zichtbaar, waardoor het bijtekenen van de wenkbrauwen de eerste tijd niet meer nodig is. Het effect blijft tot 14 dagen op de huid en 4 à 5 weken op de haren zichtbaar, afhankelijk van het huidtype en de juiste nazorg.

Shaping i.c.m. henna

Browshaping gaat veel verder dan gewoon epileren. Er worden wenkbrauwen gecreëerd in een vorm die past bij jouw gezicht en uitstraling. Wij werken niet met sjablonen, omdat ieder mens uniek is. Onze brows zijn dus altijd tailor-made.

Pigmentkleuren

De henna is er in diverse tinten. Van blond, tot warm- en donkerbruin. Maar hoe licht de kleur ook is die wordt gebruikt, het resultaat zal altijd vrij intens zijn. Dus heb je van nature zeer lichte wenkbrauwen en/of houd je van een zéér licht en naturel resultaat, dan kun je waarschijnlijk beter voor een normale wenkbrauwverf kiezen. Wenkbrauwen verven met normale wenkbrauwverf is bij ons alleen mogelijk i.c.m. onze Kliniek3 facial.

Patch test

Het kan voorkomen dat je een allergie ontwikkelt na een henna brow treatment. Om dit risico zo klein mogelijk te maken, is een patch test een vereiste zodat we zeker weten dat je geen allergie hebt.

Er zijn verschillende opties om een allergietest af te nemen:

 • Boek een gratis en vrijblijvende huidanalyse i.c.m. met een patch test voor henna. Geef dit duidelijk aan bij het maken van de afspraak. Treedt er binnen 48 uur na de patch test geen reactie op, zoals roodheid, een branderig gevoel of jeuk, dan kan de henna veilig worden gebruikt en kunnen we een afspraak voor een henna brow treatment inplannen. En wie weet kunnen (en mogen) wij ook op het gebied van huidverbetering iets voor je betekenen? Dat zal blijken uit de gratis huidanalyse en jouw wensen op het gebied van huidverbetering. Laat je gerust vrijblijvend informeren.
 • Wanneer je al in behandeling bent bij een van onze huidtherapeuten, kun je ook bij hen aangeven dat je graag een afspraak wil maken voor een henna brow treatment. Zij kunnen ook een testje doen tijdens een behandeling zodat je hier niet apart voor hoeft terug te komen.
 • Bel of mail om even tussendoor langs te komen voor een patchtest wanneer je henna overweegt.

Een allergietest is geen garantie tegen toekomstige allergieën. Soms wordt iemand alsnog allergisch voor een bepaalde stof.

Nazorg

 • Gedurende de eerste 24-48 uur na de behandeling mogen de wenkbrauwen niet in contact komen met water.
 • Gebruik geen olie houdende producten op of rondom de wenkbrauwen. Olie lost de verf op de huid op.
 • Gebruik geen peelende producten op of rondom de wenkbrauwen.
 • Gebruik geen reinigingsproducten op de wenkbrauwen, reinig de wenkbrauwen na 48 uur alleen met water.
 • Wrijf niet over de wenkbrauwen bij het wassen van het gezicht. Dep de wenkbrauwen droog, niet wrijven.
 • Gebruik geen waterproof wenkbrauw make-up.

In sommige gevallen raden wij henna af:

 • Wanneer de huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen.
 • Bij een erg vette huid. De henna verdwijnt dan helaas heel snel van de huid.
 • Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Dit heeft te maken met het feit dat er een reactie op de henna zou kunnen ontstaan. Als behandeling op een eventuele allergische reactie wordt vaak antibiotica voorgeschreven en dit mag je tijdens een zwangerschap en/of borstvoeding niet gebruiken.

Henna brow treatment - inclusief shapen en epileren €35,00

De Henna brow treatment is tevens te boeken i.c.m. de Kliniek3-facial. Behalve een huidverbeterende gezichtsbehandeling, zullen de wenkbrauwen door deze behandeling tevens extra goed voorbereid en gescrubd worden. Dit resulteert in een langere houdbaarheid van jouw henna-brows omdat de verf beter blijft zitten wanneer jouw huidconditie optimaal is en de dode huidcellen grondig zijn verwijderd. 

Harsen bovenlip of kin €7,50

Harsen bovenlip en kin €10,00

Heb je een vraag of wil
je een afspraak plannen?