Elektrische epilatie

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie, ook bekend als elektrolyse, is een populaire methode voor permanente haarverwijdering die al tientallen jaren wordt gebruikt. Deze behandeling maakt gebruik van een dunne naald die in het haarzakje wordt ingebracht, waarna elektrische energie wordt toegepast om de haarwortel te vernietigen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van elektrische epilatie:

Voordelen

 • Permanente resultaten: Elektrische epilatie kan permanente haarvermindering bieden na een reeks behandelingen. Omdat het de haarwortel vernietigt, kan het resulteren in langdurige of permanente haarverwijdering.
 • Geschikt voor alle haartypes en huidskleuren: In tegenstelling tot andere ontharingsmethoden, is elektrische epilatie effectief  voor verschillende haartypes en huidskleuren; zoals grijze, rode, lichte en fijne haartjes.
 • Nauwkeurigheid: Elektrische epilatie maakt het mogelijk om individuele haren te behandelen, waardoor het ideaal is voor kleinere gebieden of voor het verwijderen van ongewenste haren rond gevoelige zones zoals het gezicht.
 • Veiligheid: Het is een FDA-goedgekeurde methode voor haarverwijdering, wat betekent dat het als veilig wordt beschouwd wanneer uitgevoerd door een getrainde professional.

De behandeling

 • Gratis en vrijblijvend intakegesprek: De behandeling wordt uitsluitend uitgevoerd na een intakegesprek waarin uw huid- en haartype wordt beoordeelt en de verwachtingen worden besproken.
 • Reiniging: Het te behandelen gebied wordt gereinigd om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën zijn die infecties kunnen veroorzaken.
 • Inbrengen van de naald: Een dunne naald wordt in elk haarzakje ingebracht, gevolgd door een korte stroomstoot om de haarwortel te vernietigen.
 • Nazorg: Na de behandeling kan er enige roodheid of zwelling optreden, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar uur tot een paar dagen. Het is belangrijk om zonblootstelling te vermijden en de instructies van uw behandelaar voor nazorg te volgen.

Contra-indicaties

Hoewel elektrische epilatie over het algemeen veilig is, zijn er enkele contra-indicaties, waaronder:

 • Zwangerschap
 • Hartaandoeningen
 • Huidinfecties
 • Diabetes

Het is belangrijk om uw medische geschiedenis te bespreken en eventuele zorgen te delen met uw behandelaar voordat u elektrische epilatie ondergaat. Elektrische epilatie kan een effectieve en langdurige oplossing bieden voor ongewenst haar, maar het is belangrijk om de juiste nazorg te volgen voor optimale resultaten.

Nazorg

Een essentieel onderdeel van het proces na elektrische epilatie om ervoor te zorgen dat uw huid goed herstelt en om eventuele complicaties te minimaliseren. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de nazorg na elektrische epilatie:

 1. Koeling: Direct na de behandeling kan uw huid gevoelig zijn en mogelijk wat roodheid of zwelling vertonen. Het toepassen van een koele kompres op het behandelde gebied kan helpen om eventuele irritatie te verminderen.
 2. Hydratatie: Het is belangrijk om de behandelde huid goed gehydrateerd te houden. Uw behandelaar kan een specifieke crème of lotion aanbevelen die geschikt is voor uw huidtype om de huid te kalmeren en te hydrateren.
 3. Vermijd blootstelling aan de zon: Na de behandeling is uw huid gevoeliger voor de zon. Het is essentieel om blootstelling aan direct zonlicht te vermijden en een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken als u toch naar buiten moet.
 4. Vermijd warmtebronnen: Gedurende de eerste paar dagen na de behandeling moet u warmtebronnen zoals hete douches, sauna's of stoombaden vermijden, omdat deze de gevoeligheid van uw huid kunnen verhogen.
 5. Niet aan de huid trekken of wrijven: Het is belangrijk om te voorkomen dat u aan het behandelde gebied trekt of wrijft, aangezien dit irritatie en mogelijke complicaties kan veroorzaken, zoals infecties of littekens.
 6. Volg de instructies van uw behandelaar: Uw behandelaar zal u specifieke instructies geven over hoe u voor uw huid moet zorgen na de elektrische epilatiebehandeling. Het is van vitaal belang om deze instructies nauwkeurig op te volgen om het beste resultaat te bereiken en eventuele bijwerkingen te minimaliseren.
 7. Plan vervolgafspraken: Elektrische epilatie vereist meestal meerdere behandelingen voor optimale resultaten. Zorg ervoor dat u uw vervolgafspraken plant volgens het aanbevolen behandelingsprotocol van uw behandelaar.

Door de juiste nazorgadviezen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw huid goed herstelt na elektrische epilatie en kunt u genieten van de beste resultaten op lange termijn. Raadpleeg altijd uw behandelaar als u vragen of zorgen heeft over uw nazorgroutine.