Harsen

Harsen

Harsen is een populaire methode voor het verwijderen van ongewenst lichaamshaar. Het is een techniek waarbij een kleverige substantie, bekend als hars, op de huid wordt aangebracht en vervolgens snel wordt verwijderd om de haartjes uit de haarzakjes te trekken. Deze methode wordt al eeuwenlang gebruikt en is effectief op verschillende delen van het lichaam, zoals de benen, bikinilijn, oksels, buik, schouders of rug. Het is wel belangrijk dat de haartjes enigszins zichtbaar zijn voor een effectieve harsbehandeling (gemiddeld minstens 1 week niet scheren).

Harsen VS Laserontharing

Harsen en definitieve laserontharing zijn beide populaire methoden voor het verwijderen van ongewenst lichaamshaar, maar ze hebben verschillende kenmerken en voordelen. Hier zijn een paar redenen waarom wij naast onze effectieve laserontharingsbehandelingen, ook harsbehandelingen aanbieden:

  1. Kosten: Over het algemeen is harsen (op de korte termijn) goedkoper dan laserontharing. Laserontharing vereist doorgaans meerdere sessies om effectief te zijn, terwijl harsen een eenmalige (tijdelijke) behandeling is.
  2. Geschiktheid voor verschillende haartypes en huidtinten: Harsen kan worden toegepast op verschillende haartypes en huidtinten, terwijl laserontharing het meest effectief is op donkere, stuggere haartjes. Als je bijvoorbeeld blond, grijs of rood haar hebt, kan harsen een betere optie zijn.
  3. Flexibiliteit en gemak: De interval tussen de harsbehandelingen kun je zelf bepalen, terwijl voor een laserontharingstraject vaste intervallen tussen de behandelingen worden gehanteerd voor het beste resultaat.
  4. Tijdelijke resultaten: Harsen biedt tijdelijke resultaten, waarbij het haar meestal na 3-6 weken terug groeit. Sommige mensen geven de voorkeur aan deze tijdelijke optie, omdat ze bijvoorbeeld alleen in de zomer verlost willen zijn van de ongewenste haartjes of omdat ze de mogelijkheid willen hebben om van gedachten te veranderen over het al dan niet hebben van lichaamshaar.
  5. Laserontharing van bepaalde lichaamsdelen die veel worden blootgesteld aan de zon, wordt afgeraden in de zomer. Om de zomer tijdens een laserontharingstraject evengoed haarvrij door te komen, kun je ook tijdelijk gebruik maken van onze harsbehandelingen, hiermee hoef je slechts 24 uur te wachten om in de zon te gaan. Let er wel op dat je 6 weken voordat de volgende laserontharingsbehandeling gepland staat, weer stopt met harsen of epileren zodat de haren weer in de juiste groeicyclus/haargroei fase komen voor de laserontharingsbehandelingen (scheren mag wel).
  6. Wanneer er nog enkele lichte resthaartjes blijven staan na een laserontharingstraject, kun je ervoor kiezen om deze regelmatig te laten harsen (gemiddeld eens per 3 tot 6 weken).

Harsen in de zomer

Harsen is vooral in de zomer een populaire behandeling, maar er zijn enkele aandachtspunten. Als je van plan bent om te harsen in de zomer, volg dan deze richtlijnen:

  • Vermijd directe blootstelling aan de zon: Probeer de behandelde gebieden direct na het harsen uit de zon te houden. Dit helpt om mogelijke irritatie of zonnebrand te voorkomen. Draag bijvoorbeeld losse kleding of gebruik een handdoek of omslagdoek om de behandelde gebieden te bedekken.
  • Gebruik zonnebrandcrème: Als je niet kunt voorkomen dat de behandelde huid aan de zon wordt blootgesteld, breng dan een zonnebrandcrème met een hoge SPF aan op de behandelde gebieden. Kies een zonnebrandcrème die geschikt is voor de gevoelige huid en breng deze regelmatig opnieuw aan volgens de instructies op de verpakking.
  • Wacht met de zon. Het wordt aanbevolen om minstens 24 uur te wachten voordat je in de zon gaat na het harsen. Dit geeft de huid de tijd om te herstellen en vermindert het risico op zonnebrand of verdere irritatie.
  • Hydrateer de huid: Na het harsen is het belangrijk om de huid goed te hydrateren.

Het is belangrijk op te merken dat de keuze tussen harsen en laserontharing afhangt van persoonlijke voorkeur, haartype, huidtint, budget en andere factoren. Tijdens een gratis intakegesprek adviseren we je graag.