Oedeemtherapie

Een massagetechniek die de lymfevaten stimuleert om afvalstoffen sneller af te voeren

Oedeemtherapie

Na een ongeval, bij een kneuzing of wanneer je een behandeling of operatie hebt ondergaan, kun je last krijgen van plaatselijke vochtophoping. Normaal gesproken voert het lichaam dit vocht zelf af door middel van het lymfestelsel. Manuele lymfedrainage (of oedeemtherapie) biedt uitkomst wanneer het lymfestelsel tijdelijk minder actief is. De behandeling zet het lymfestelsel aan tot verhoogde activiteit. Vochtophopingen worden sneller afgebroken en afgevoerd. Om de oedeemtherapie te ondersteunen kan er door de huidtherapeut gebruik worden gemaakt van de lymfapress (intermitterende pneumatische compressie).

Wij zijn door vrijwel alle zorgverzekeraars gecontracteerd. Wanneer je een medische indicatie hebt voor oedeemtherapie en tevens aanvullend verzekerd bent, dan komen deze behandelingen mogelijk voor vergoeding in aanmerking.

Bij een medische indicatie komt oedeemtherapie vaak voor vergoeding in aanmerking door de zorgverzekering. Tijdens een gratis intakegesprek kijken we dit voor je na.

Manuele lymfdrainage lichaam of gezicht | 30 min | losse of onderhoudsbehandeling | € 46,00

Manuele lymfdrainage lichaam of gezicht kuur 10+1 | € 460,00

*Wanneer de behandelingen in kuurvorm hebben plaatsgevonden, ontvang je de laatste behandeling(en) van een kuur gratis.

Wanneer kies je voor manuele lymfedrainage?
Lymfedrainage is een fantastische behandeling wanneer je vocht vasthoudt. Dit kan bijvoorbeeld na een operatie zijn (zoals liposuctie), maar je kunt vocht vasthouden tijdens stressvolle periodes, periodes van zwaar sporten, periodes van minder gezond eten en in de zomermaanden als gevolg van hitte. De behandeling biedt uitkomst om de lymfe functie een handje te helpen.

De gezichtsbehandeling is met name effectief wanneer er sprake is van vochtwallen. Tevens resulteert het in algemene huidverbetering doordat de techniek helpt om ontstekingscellen af te voeren en de zuurgraad te herstellen. De acne gevoelige huid is daarom ook gebaat bij deze behandeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
We adviseren een kuur van 10 behandelingen verdeeld over 5 weken waarna we over gaan op een maandelijkse onderhoudsbehandeling. Per indicatie zal de therapeute een individueel behandelplan opstellen.

Is er een downtime?
Er is geen downtime en de behandelingen zijn erg aangenaam. Voor een optimaal resultaat raden we aan om deze behandelingen te combineren met een gezonde levensstijl waarbij je gezond eet, veel water drinkt en regelmatig beweegt. Stress heeft invloed op het lymfestelsel, zorg daarom voor voldoende ontspanningsmomenten.