COLLAGEEN INDUCTIE THERAPIE

REMODELLEREN, ACTIVEREN EN VERJONGEN

SkinPen - Medische microneedling

SkinPen – Medische Microneedling

De huid in de diepte vernieuwen. Dit kan door middel van medische microneedling met de SkinPen; het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Het enige systeem voor het veilig en effectief behandelen van bijvoorbeeld fijne lijntjes, pigmentatie en (acne-)littekens.

Een behandeling met de SkinPen is zeer geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid. Door het stimuleren van fibroblasten, wordt collageen en elastine aangemaakt.

Één van de populairste behandelingen van dit moment

SkinPen medische microneedling is een van de populairste behandelingen van dit moment vanwege de superieure veiligheid, korte hersteltijd en indrukwekkende behandelresultaten. Een zeer effectieve manier om de huid te verbeteren, zonder risico’s of langdurige vervelende huidreacties.

De naaldjes van de SkinPen zijn gemaakt van chirurgisch staal en zijn daarom harder en gladder dan bij andere microneedling systemen waarvan de naaldjes vaak haakjes en bramen hebben hetgeen voor ongewenste oppervlakkige huidbeschadigingen kan zorgen. De kans op pigmentatie is bij deze behandeling significant kleiner. Om deze reden kan deze behandeling gedurende het hele jaar veilig uitgevoerd worden (mits je een breedspectrum zonbescherming gebruikt). De behandeling is eveneens geschikt voor donkere huidtypes.

Waarom de SkinPen?

Medische microneedling met de SkinPen is the next level op het gebied van andere microneedling systemen. Wat zijn nu de voordelen van dit systeem?

 • Een zeer onderscheidend kenmerk is dat de SkinPen FDA approved is. FDA staat voor Food and Drug Administration, het agentschap van de federale overheid in de Verenigde staten dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen in brede zin controleert. Na validatie van meer dan 90 kwaliteits- en veiligheidseisen, waarbij veiligheid voor de huid altijd centraal staat, is de mogelijkheid tot het overbrengen van bloed/ziektes (cross-contaminatie) geëlimineerd.
 • Een behandeling met de SkinPen kan het hele jaar door en is dus niet seizoensgebonden.
 • Met de SkinPen ben je altijd verzekerd van een veilige behandeling van jouw huid. Een continu bewaakte vaste naalddiepte en 0% kans op beschadiging van de huid door perfectie in de naalden zelf. Doordat het mechaniek van de SkinPen in de verwisselbare kop zelf zit is deze veiligheid bij iedere behandeling opnieuw gegarandeerd. Dit maakt de SkinPen uniek!

Hoe werkt medische microneedling?

Met medische microneedling worden, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine openingen in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medische microneedling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.

Medische microneedling met de SkinPen kan voor vele indicaties worden ingezet:

 • (Acné) littekens
 • Fijne lijntjes
 • Pigmentvlekjes (bijv. zonneschade)
 • Doffe huid / grauwe teint
 • Grove huidstructuur
 • Striae / striemen
 • Vergrote poriën

Hoe verloopt een behandeling met de SkinPen?

Er wordt gestart met het reinigen van de huid. Vervolgens wordt een dunne laag Skinfuse Lift HG aangebracht om de huid te beschermen tegen schuren en wrijven tijdens de behandeling. Tijdens de behandeling kun je een vibrerende prikkeling op de huid voelen. Afhankelijk van hoe diep we werken, kan dit een licht pijnlijk of prikkelend gevoel geven. Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, of dient er een medische naaldlengte te worden gebruikt, dan kan er gebruik worden gemaakt van een verdovende crème. De totale behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Na de behandeling

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. De roodheid en het gevoel zullen al na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na elke behandeling ontvang je 2 nazorgproducten mee naar huis om het herstel te bevorderen: de Skinfuse Lift en het Rescue Calming Complex. Dit is in de prijs inbegrepen.

 

 • Skinfuse Lift wordt gebruikt tijdens een SkinPen behandeling. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen zonder wrijving of schuring over de huid heen kan bewegen. Deze tussenstof bestaat enkel uit ingrediënten die veilig en zonder complicaties transdermaal ingebracht kunnen worden. De SkinPen maakt per seconde 1600 microkanaaltjes in de huid. Het natuurlijk helingsproces wordt op deze manier in gang gezet waardoor de huid collageen aan zal maken. Deze minuscuul kleine openingen in de huid moeten op de juiste wijze verzorgd worden om ontstekingen te voorkomen. Alleen het gebruik van de Skinfuse Lift als tussenstof en nazorg in de eerste 24 uur, is bewezen veilig en leidt tot de beste resultaten en een voorspoedig herstel.
 • Het Rescue Calming Complex zorgt er na de behandeling voor dat het ontstane vochttekort door de openingen in de huid aangevuld wordt, het helingsproces wordt bevorderd en de huid gekalmeerd. De nazorg is erop gericht om de huid met deze emulsie te beschermen en zo het huidherstel zonder belemmering te laten verlopen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

Wanneer zie ik resultaat?

Na iedere behandeling zie je verbetering. Ongeveer 4 tot 6 weken na een SkinPen kuur zal dit duidelijker te zien zijn. Het aanmaakproces van collageen en de uitwerking hiervan, kan tot een jaar (!) na de behandelingen doorwerken. Zie tabje galerij (onderaan de pagina) voor behaalde resultaten.

Jarenlang profijt van een SkinPen behandeling

Direct na een SkinPen behandeling gaat de huid van binnen hard aan de slag met haar eigen herstellend vermogen. Collageen type 3 wordt aangemaakt en omgezet in collageentype 1. Dit proces neemt een paar maanden in beslag waardoor jouw huid continu opbouwend blijft werken.

Hierdoor heb jij tot ruim een jaar (!) profijt van de behandelingen. Bij herhaling van een SkinPen behandeling in de vorm van een kuur werkt dit nóg langer door.

 

 

Combinatie met andere behandelingen

Om het resultaat nog meer te optimaliseren, kan medische microneedling prima gecombineerd worden met andere behandelingen, zoals bijvoorbeeld acnebehandelingen, laser huidoneffenheden of onze onderhoudsbehandelingen: huidverbeterende gezichtsbehandelingen en de heerlijke zuurstofbehandelingen. Uiteraard adviseren wij ook het thuisgebruik van ondersteunende SkinCeuticals producten met actieve ingrediënten. Door het toepassen van medische microneedling worden de actieve werkstoffen van de producten bovendien nóg beter in de huid opgenomen. Dit geeft uiteindelijk een beter resultaat.

Tarieven en vergoeding

Een behandeling met de SkinPen voor rest-acne, acnelittekens, of pigmentatie, kan voor vergoeding in aanmerking komen. Wij kijken dit graag voor jou na tijdens een gratis intakegesprek. Klik hier voor de tarievenpagina.

Afspraak maken?

Wil je weten of deze behandeling ook jouw huid kan verbeteren? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult. Wij informeren je graag!

Behandelingen voor (acné) littekens worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Wil je meer informatie over vergoedingen en weten of de SkinPen behandeling wordt vergoed? Neem contact op met jouw zorgverzekeraar of plan een gratis advies consult.

SkinPen Medische microneedling - Collageen inductie therapie: € 195,00 per behandeling

SkinPen Medische microneedling - Collageen inductie therapie: € 525,00 kuur van 3 behandelingen

*De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten en bij elke behandeling zijn 2 nazorgproducten inbegrepen.