Alles wat je moet weten over microdermabrasie

9 oktober 2019

Tijdens deze behandeling worden dode huidcellen verwijderd en wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Hierdoor neemt de productie van collageen en elastine toe waardoor de doorbloeding verbetert en de huid gladder aanvoelt. Resultaat: een mooiere en frissere huid.

Microdermabrasie kan worden ingezet bij de volgende klachten:

 • Een grove huidstructuur
 • Een onzuivere huid
 • Acné littekens
 • Ruwe en droge huid
 • Een zonbeschadigde huid
 • Verstopte poriën
 • Oppervlakkige pigmentvlekken
 • Een verslapte huid
 • Rokershuid
 • Fijne lijntjes of beginnende rimpels

Wat doet de behandeling precies?

 • Het verwijdert dode huidcellen
 • Vermindert talgophopingen
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Versnelt de celdeling
 • Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine
 • Zorgt voor een gladde, mooie, stevige en frisse huid

Wat is het verschil tussen microdermabrasie en chemische peelings?

Allereerst is er een belangrijke overeenkomst, namelijk; beide behandelingen stimuleren de celvernieuwing. De gezonde celvernieuwing duurt ongeveer 28 dagen. Bij het ouder worden vertraagd dit proces, waardoor de huid er doffer uit gaat zien. Door de huid te exfoliëren door middel van een peeling of microdermabrasie wordt deze celdeling weer gestimuleerd waardoor je een frissere uitstraling krijgt. Een chemische peeling bereikt dit resultaat door zuren aan te brengen en bij microdermabrasie gebeurt dit door middel van microkristallen.

Bij een peeling dringen zuren dieper door in de huid die ervoor zorgen dat de bovenste huidcellen afschilferen. Door middel van de microkristallen bij microdermabrasie wordt de structuur van buitenaf verbeterd. Een combinatie van deze behandelingen werkt zeer positief op de huid, omdat er op deze manier zowel chemisch als mechanisch wordt geëxfolieerd.

Microdermabrasie behandeling

De behandeling is pijnloos en de huid blijft intact. Er wordt eerst gestart met het grondig reinigen van de huid. Vervolgens worden talloze minuscule kristallen onder vacuüm en met behulp van een smal ‘zuigertje’ over de huid geblazen. De dode huidcellen worden tevens meteen opgezogen. Na het ‘zandstralen’ wordt er een antioxidant aangebracht en wordt de huid gekalmeerd met een corrigerend masker. Ten slotte wordt de huid verder gevoed met een corrigerend serum en sluiten we af met een minerale zonbescherming. Tijdens de behandeling maken wij uitsluitend gebruik van de kwaliteitsproducten van SkinCeuticals. Uiteraard worden deze afgestemd op de behoeften van jouw huid.

Voorzorg 

Voorafgaand aan een behandeling mag de huid minimaal vier weken niet blootgesteld zijn aan direct zonlicht of zonnebank. Ook raden wij je aan om een week voor de behandeling te stoppen met producten met retinol, AHA en glycolzuren.

Reactie van de huid

Na de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en kan door het exfoliëren met de kristallen de huid aanvoelen alsof deze is verbrand door de zon. Dit is een normale reactie en zal na 1 á 2 dagen weer wegtrekken. Omdat de behandeling in ‘banen’ wordt uitgevoerd, kan het zijn dat deze na de behandeling zichtbaar zijn. Ook dit trekt vanzelf weer weg. Indien gewenst kunnen wij na afloop van de behandeling een minerale foundation aanbrengen, zodat je bijna niets ziet van de huidreactie. Aanvankelijk van de indicatie zal er op bepaalde delen van het gelaat intensiever worden behandeld. Op deze plekken kan de huid licht gaan schilferen. Wij raden je aan om van deze schilfers af te blijven, omdat er anders kleine littekens kunnen ontstaan.

Nazorg en productadvies

Tijdens het ondergaan van een kuur, dient de huid dagelijks te worden voorzien van een goede bescherming tegen de zon. Ook in de herfst en winter bereiken stralingen de huid, ook al zijn deze niet altijd zichtbaar. De huid is in deze periode zijn natuurlijke bescherming tegen de zon kwijt. Het is ook dan erg belangrijk om te blijven smeren met zonnebrand om pigmentverschuivingen te voorkomen. Laat je eigen crèmes en make-up gedurende 24 uur in de kast staan, om zo de huid de tijd te gunnen om te herstellen. Producten met retinol, AHA en glycolzuren als ingrediënt(en) is het beter om een week te wachten na de behandeling. Om de behandeling verder te ondersteunen en het resultaat te optimaliseren, adviseren wij een aantal thuisproducten van SkinCeuticals.

Aantal behandelingen

Hoeveel behandelingen nodig zijn verschilt per persoon, huidprobleem, behandeldoel, huidtype en leeftijd. De celdeling vertraagt naarmate we ouder worden, waardoor we ook meer behandelingen nodig hebben. Over het algemeen adviseren wij gemiddeld 6 behandelingen. Vanaf 45 jaar adviseren we gemiddeld 8 tot 10 behandelingen voor het beste resultaat.

Deze behandeling geeft in kuurvorm (1 keer per 1 á 2 weken een behandeling) het beste en mooiste resultaat. Dit zou eventueel kunnen worden afgewisseld met chemische peelings. Wanneer je na een kuurvorm tevreden bent over het resultaat, dan kun je dit het beste behouden om deze behandeling eens in de 4 á 6 weken te blijven ondergaan.