De beste zelfbruiner voor je gezicht

19 oktober 2021

De zomer is dan wel weer voorbij, maar dit houdt niet in dat je jouw mooie zomerse glow hoeft te missen! Wij krijgen vaak de vraag: ‘wat is de beste zelfbruiner voor je gezicht’? Dat zijn er vast meerdere, maar wij zijn fan van de Perle de Soleil. In dit blog leggen we uit waarom.

Waarom zelfbruiners?

Zoals inmiddels bekend brengt de zonnebank meer schade aan jouw huid op de lange termijn, dan het tijdelijk plezier oplevert. Vele artsen en dermatologen raden dit dan ook ten strengste af.

Door jouw huid te behandelen met een zelfbruiner, krijgt jouw huid op een gezonde manier een mooie tint. Zelfbruiners bevatten dihydroxyacetone (DHA). Dit is een kunstmatige suiker die reageert op de bovenste dode huicellenlaag. Deze kleurt donkerder door de zelfbruiner en schilfert na een aantal dagen af, waardoor je kleur weer vervaagt.

 

Tint du Soleil druppels

Met de Awardwinning Natural Tanning Drops van Marc Inbane geniet je het hele jaar door, zonder schadelijke UV-straling, van een mooie zomerse teint.

Wij adviseren de Perle de Soleil van Marc Inbane, omdat deze geen schadelijke ingrediënten bevatten en perfect is voor het op maat tannen van gezicht en hals.

Word ik oranje van de Perle de Soleil?

Nee, in de Perle de Soleil bruiningsdruppels zit geen caroteen. Dit stofje zorgt bij veel tanningproducten voor een oranje kleur. Je hoeft bij dit product dus niet bang te zijn voor het welbekende worteleffect. Omdat je de bruiningsintensiteit zelf in de hand hebt, kun je heel voorzichtig en op maat tannen, passend bij jouw huid; we love!

Hoe gebruik je de Perle de Soleil?

  • Reinig eerst de huid
  • Draai de onderzijde van de applicator om het doseersysteem te activeren
  • Meng het gewenste aantal druppels met je gebruikelijke hoeveelheid crème in je handpalm en verdeel deze egaal op de gewenste huidzone(s)
  • Was na gebruik goed je handen

Na 3 uur is de tanning volledig ingewerkt. Hierna kun je weer douchen, sporten, etc.

Voor het tannen van gezicht:
2 à 3 druppels = een gezonde gloed
4 à 5 druppels = een stralende zonovergoten teint!

Wij adviseren om altijd te starten met 2-3 druppels. Je zou de volgende dag weer enkele druppeltjes kunnen gebruiken en zo je tint opbouwen. Wanneer deze is bereikt hoef je de tanningdrops niet meer dagelijks te gebruiken.

Hoelang blijft de Perle de Soleil zitten?

Afhankelijk van jouw huidtype en de dosering blijft de Perle de Soleil gemiddeld 3 dagen zitten. De bruiningsdruppels meng je eenvoudig met een hydraterende crème of breedspectrum zonbescherming. Crèmes op oliebasis raden we af en kunnen bovendien resulteren in een lichtere teint.

Dankzij het unieke design met gebruiksvriendelijk doseersysteem voorkom je verspilling; de applicator geeft systematisch één druppel serum af zodat je nooit te veel product gebruikt. Eén pen bevat ongeveer 210 druppels; dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat je 6 maanden lang kunt genieten van een prachtige glow bij gebruik van 4 à 5 druppels en dat 2 maal per week.

Exfoliëren; geen must, wel een meerwaarde!

Ons advies is om eerst jouw overtollige dode huidcellen te verwijderen met een exfoliant. Dit is sowieso goed om dagelijks te doen in jouw huidverzorgingsroutine. Een exfoliant verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen. In combinatie met selftan een meerwaarde: er onstaat een egaler tanningresultaat en je kunt door de betere hechting nog langer genieten van een mooie teint, die zich aanpast aan jouw huidskleur.

Voorbeelden van exfolianten (van binnenuit):

Wanneer je één of meerdere van bovenstaande exfolianten gebruikt (of soortgelijk van een ander merk), dan zit je al goed!

Gebruik je nog geen exfoliant in jouw huidverzorgingsroutine en wil je wel graag een egale tan? Dan kun je ook kiezen om 24 u van tevoren heel zachtjes en met veel water de Black Exfoliator aan te brengen. Scrub dus zeker niet te intensief en maximaal 1 x per week. Vaak wordt er te hard gescrubd, waardoor het natuurlijke beschermlaagje van jouw huid beschadigt kan raken.

 

Breedspectrum zonbescherming

Let op! Jouw nieuwe mooie teint biedt geen bescherming tegen de zon. Ook in de winter komen schadelijke stralingen (daglicht) op de huid die jouw huid kunnen verslechteren en verouderen. Daarom raden we nog altijd een breedspectrum zonbescherming aan, speciaal ontwikkeld voor het gezicht. Je kunt de drops prima mengen met één van deze toppers uit de collectie van SkinCeuticals, dan zit je helemaal goed!

De Marc Inbane Perle de Soleil tanningdrops kun je voor €34,95 bestellen via onze webshop (géén verzendkosten) of in de kliniek (op afspraak).

Shine on,

Team Kliniek3