Waarom huidverzorging óók voor mannen belangrijk is

20 juni 2020

Over het algemeen spenderen mannen minder tijd en geld aan huidverzorging dan vrouwen. Gek is dat eigenlijk, want de meeste mannen zijn veel met hun uiterlijk bezig en brengen vaak ook de nodige uurtjes door voor de spiegel. De kans dat je een man tegenkomt die zichzelf compleet verslonst is nihil anno 2020.

huidverzorging-man

Mooie sneakers, coole skinny, mooi in pak en een perfect kapsel. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met jouw huidconditie? Hier valt vaak nog veel winst te behalen.

Je huid heeft het zwaar; verzorg ‘m!

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar de huid is het grootste orgaan van jouw lichaam en krijgt dagelijks veel te verduren: zonneschijn, alcohol, roken, stress, weinig slaap, luchtvervuiling, etc. Deze factoren hebben allemaal impact op de huidconditie. Een goede huidverzorging is ook voor mannen een must.

Huidverzorging mannen

Heb je als man last van rode plekken, grove of verstopte poriën, overbeharing (bijvoorbeeld op borst, buik, rug), een droge of een véél te vette huid, (acne)littekens, rode vaatjes, wallen, fijne lijntjes of diepe rimpels, pigmentvlekken, een grauwe of doffe teint, onzuiverheden of puistjes? En wil je hier nu toch eens iets aan laten doen? Bezoek dan eens de huidtherapeut om de verschillende behandelopties te bespreken.

Waarom naar de huidtherapeut?

De huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid. Men kan van jong tot oud bij de huidtherapeut terecht met huidproblemen. Van medisch geïndiceerd  (zoals ernstige acne, brandwondlittekens en lymfoedeem) tot cosmetisch gewenst (huidverbetering, verwijderen van overbeharing, rode vaatjes, etc.).

Daarnaast kan door een preventief bezoek aan de huidtherapeut een probleem of verergering hiervan voorkomen worden zoals bijvoorbeeld door juiste preventieve maatregelen en zelfcontrole aan te leren om huidkanker te voorkomen.

Doelgerichte en effectieve behandelingen

Wij zien gelukkig steeds meer mannen in de praktijk. We merken wél dat we in veel gevallen de verwachtingen van onze behandelingen en producten moeten bijstellen. Men denkt vaak aan schoonheidsbehandelingen en refereert onze behandelingen aan ontspannende behandelingen, die je ondergaat wanneer je er zin en tijd voor hebt en wanneer je jezelf eens even goed wil verwennen. Laten we dit even bijstellen.

Je gaat niet naar de huidtherapeut voor massages, een zen-muziekje, ontspanning, of ‘gefriemel’ aan jouw gezicht om even lekker tot rust te komen. Je gaat naar de huidtherapeut om doelgericht geholpen te worden. Wij houden, net als de meeste mannen, van een no-nonsense aanpak en we geven duidelijke, logische en beknopte adviezen mee naar huis. Vergelijk het met een bezoek aan jouw mondhygiëniste of de fysiotherapeut. Daar ga je doorgaans ook niet naartoe om even lekker te ontspannen, maar wél omdat je uiteindelijk resultaat wenst.

“Geen tijd” is geen argument

Wanneer je in behandeling komt nemen we niet veel tijd van je in beslag. Omdat we efficiënt en doelgericht werken, sta je veelal na een klein half uurtje weer buiten. De behandelingen kunnen ook in de avonduren plaatsvinden of incidenteel op zaterdagen.

De behandelfrequentie kan bij aanvang 1 x per 2 / 4 / 6 of 8 weken zijn, afhankelijk van de gekozen behandeling, maar al vrij snel zullen we daarna overgaan naar de onderhoudsfase. Dit is meestal gemiddeld eens in de 6 tot 8 weken om jouw huid in een optimale conditie te houden.

Gratis en vrijblijvend consult

Nadat we een huidanalyse hebben uitgevoerd en jouw klachten en/of wensen hebben besproken, wordt er in gezamenlijk overleg een behandelplan opgesteld. Wanneer je het hiermee eens bent, gaan we doelgericht en effectief aan de slag met de juiste producten en behandelingen om jouw doelstellingen te behalen op het gebied van huidverbetering of – verjonging.

Indien je aanvullend verzekerd bent, kunnen we tijdens dit gratis consult ook bekijken of de behandelingen mogelijk voor vergoeding door jouw zorgverzekeraar in aanmerking komen.

Boek vandaag nog jouw consult met de huidtherapeut en ontvang sowieso na afloop een gratis huidverzorgingsroutine mee naar huis met een aantal miniatuurproducten zodat je thuis alvast kunt starten met jouw huidverbeteringstraject.

Team Kliniek3