Welke antioxidant past bij mijn huid?

24 april 2020

Ook een huid zonder klachten verdient een goede bescherming. Dit kun je bereiken door dagelijks in de ochtend op een gereinigde huid een antioxidant aan te brengen en daarna een zonbescherming.

Alleen een SPF is niet genoeg

Diverse onderzoeken tonen aan dat een zonnebrand niet voldoende is om te beschermen tegen effecten van buitenaf. Enerzijds komt dit omdat we niet voldoende smeren en daardoor de huid maar voor de helft van de vermelde bescherming krijgt. Anderzijds komt het door het feit dat zonbeschermers slechts 55% beschermen tegen vrije radicalen van de zon. Ons lichaam bevat vrije radicalen die zorgen voor natuurlijke huidveroudering. Door zon, luchtvervuiling, roken en stress maakt ons lichaam meer vrije radicalen aan. Deze factoren zorgen ervoor dat de huid versneld verouderd.

Tegen de stralingen van de zon kunnen we ons beschermen middels zonbescherming. Het is belangrijk dat de zonnebrand niet alleen beschermd tegen UV-B, maar ook tegen UV-A. Op de verpakking wordt dit vermeld met de term “breedspectrum” of met UVA in een rondje. Wij hebben diverse mooie zonbeschermingen, speciaal ontwikkeld voor het gezicht in ons assortiment. Onze zonbeschermingen vind je hier

Welke antioxidant past bij mijn huid?

Hieronder zal ik de antioxidanten nader toelichten, zodat je hierna weet welke antioxidant het beste bij jou past! Wanneer je hier nog vragen over hebt, of twijfelt; neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag met de juiste keuze.

Serum 10  

Serum 10 is uitermate geschikt voor de jonge huid, gevoelige huid of een huid die vroegtijdige tekenen van huidverbetering laat zien. Serum 10 bevat 10% pure vitamine C (l-ascorbinezuur) en 0.2% ferulinezuur. 

 • Neutraliseert schade aanbrengende vrije radicalen. 
 • Vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels en herstelt een gezonde, jeugdig uitziende huid. 
 • Ideaal als een introducerend antioxidant serum voor alle huidtypen, speciaal de gevoelige huid.

Meer informatie over Serum 10 lees je in onze webshop.

C E Ferulic 

C E Ferulic is het geschikte antioxidant voor een huid die meer stevigheid en elasticiteit kan gebruiken. C E Ferulic bevat een synergetische antioxidantcombinatie van 15% pure vitamine C (L-ascorbinezuur), 1% pure vitamine E (alfa-tocoferol) en 0,5% ferulinezuur. 

 • Biedt geavanceerde bescherming door schadelijke vrije radicalen te neutraliseren.
 • Geeft zichtbare anti-rimpel verbetering, zoals de aanblik van lijntjes en rimpels en het verlies van stevigheid en maakt de teint helderder.
 • Eenmaal in de huid opgenomen, blijft dit vitamine C serum gedurende minimaal 72 uur effectief.
 • Geschikt voor de normale en droge huid.

Meer informatie over C E Ferulic lees je in onze webshop.

Phloretin CF  

Kies voor dit antioxidant als jouw huid huidverkleuringen laat zien en een oneffen tint. Phloretin CF bevat een synergetische antioxidantcombinatie van 2% Floretine, 10% pure vitamine C (L-ascorbinezuur) en 0,5% ferulinezuur. 

 • Biedt geavanceerde atmosferische bescherming tegen UVA- en UVB-straling. 
 • Verbetert de aanwezigheid van fijne lijntjes en rimpels. 
 • Vermindert hyperpigmentatie en helpt de celvernieuwing te versnellen om de huidtextuur te vernieuwen. 
 • Thymine-dimeren, mutaties in het DNA veroorzaakt door zonlicht, worden voorkomen door het huid-DNA te beschermen. 
 • Eenmaal opgenomen in de huid kan dit antioxidant er niet worden afgewassen of afgeveegd. 
 • De werking blijft tot minimaal 72 uur effectief, waardoor het een uitstekende aanvulling op zonnebrandcrème is. 

Meer informatie over Phloretin CF lees je in onze webshop.

Antioxidant + zonbescherming = POWERCOUPLE

De combinatie van een antioxidant en een zonbescherming noemen wij een POWERCOUPLE. Het vormt dé basis voor elk huidverzorgingsroutine.

Je gebruikt de antioxdanten als volgt: breng in de ochtend op een gereinigde huid 4-5 druppels antioxidant aan op het gezicht, hals en decolleté. Klop deze druppels met jouw vingertoppen in de huid. Het antioxidant verspreid zich vanzelf onder de huid, waardoor de gehele huid wordt beschermd. Breng vervolgens de zonnebrand aan op de huid voor een optimale bescherming.  There you go!

Op naar die gezonde, beschermde en stralende huid! 

Liefs,

Fenne (huidtherapeut)