"The best injectable is undetectable"

Dr. Ocampo werkt vanuit een less-is-more gedachte, waarbij het karakter en de uitdrukking niet verloren mag gaan.

Botox / hyaluronzuurfillers / intake plastische chirurgie

Botox / hyaluronzuurfillers

Door een kleine ingreep, kun je er jaren jonger en frisser uitzien. Maak kennis met plastisch en esthetisch chirurg Dr. Claudia Ocampo. Zij is regelmatig aanwezig in onze kliniek in Horn en werkt vanuit een less-is-more gedachte, waarbij het karakter en de uitdrukking niet verloren mag gaan.

Plastisch en esthetisch chirurg

Dr. Claudia Ocampo Pavez studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Santiago in Chili. Na het met cum laude behalen van het artsendiploma in 1987, specialiseerde zij zich verder in algemene chirurgie en daarna in plastische chirurgie; een vakgebied waarin zij sinds 1993 werkzaam is. Het moge duidelijk zijn dat je bij haar, als lid van zowel de Duitse als de Nederlandse vereniging voor plastische chirurgie, in goede en professionele handen bent. Meer informatie over Dr. Ocampo vind je via het tabje 'kenmerken' bovenaan deze behandeling.

Informatief consult

Benieuwd of Dr. Ocampo iets voor jou kan betekenen op het gebied van botox/fillers of een andere chirurgische ingreep? Via onze online boeking widget plan je eenvoudig een afspraak bij haar in (intakegesprek botox/fillers of intakegesprek chirurgische ingreep).

Behandelingen

Bij Kliniek3 in Horn zijn uitsluitend behandelingen met botox of hyaluronzuur fillers door Dr. Ocampo mogelijk. Alle andere (chirurgische) ingrepen, zoals bijvoorbeeld ooglidcorrecties or chirurgische ingrepen, worden uitgevoerd in haar eigen kliniek te Maastricht.

Indien wenselijk kunnen de controles en eventuele voor- en nazorg van chirurgische ingrepen wel (gedeeltelijk) in Horn plaatsvinden.

Tarieven

 • Een behandeling met Botuline toxine is mogelijk vanaf € 99,- (mini-botox)
 • Een behandeling met Juvéderm hyaluronzuur fillers is mogelijk vanaf € 245,- (0.5 ml)

Afspraak maken

Regelmatig is Dr. Claudia Ocampo in Horn aanwezig. Je kunt een afspraak maken voor een intake en/of behandeling met hyaluronzuurfillers- en/of botox of een intakegesprek plastische chirurgie* via onze online boekingwidget (selecteer Dr. Ocampo als behandelaar aangezien zij niet dagelijks aanwezig is).

*Let op; sommige indicaties voor plastische chirurgie komen in aanmerking voor vergoeding door uw zorgverzekering. Neem hiervoor een verwijsbrief van uw huisarts, gericht aan Dr. C. Ocampo in Maastricht, mee naar het intakegesprek. Dit kan niet achteraf nog geregeld worden.

Dr. Claudia Ocampo Pavez studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Santiago in Chili. Na het met cum laude behalen van het artsendiploma in 1987, specialiseerde zij zich verder in algemene chirurgie en daarna in plastische chirurgie, een vakgebied waarin zij sinds 1993 werkzaam is.

De belangrijkste ervaring en bekwaamheid in plastische – en esthetische chirurgie heeft zij in de periode van 1993 tot 1996 opgedaan onder leiding van Prof. De Carolis op de afdeling voor plastische chirurgie aan het universitaire ziekenhuis Jose Joaquin Aguirre in Santiago de Chile en van 1997 tot 1999 op de afdeling voor plastische chirurgie in het Klinikum Rechts der Isar van de Technische Universiteit in München onder leiding van Professor Edgar Biemer.

Op wetenschappelijk vlak heeft Dr. Ocampo Pavez onderzoek verricht naar microchirurgie en gezichtsreconstructie. Aan de Technische Universiteit van München is zij in 2005 binnen dit vakgebied gepromoveerd. Verder specialiseerde zij zich in chirurgische en niet-chirurgische verjongingstechnieken zoals botox behandelingen en fillers.

Werkervaring

 • 1987 – 1993 Academisch ziekenhuis Universidad de Chile Jose Joaquín Aguirre. (opleiding tot algemene chirurgie, prof. A. Csendes)
 • 1993 – 1997 Academisch ziekenhuis Universidad de Chile Jose Joaquín Aguirre. (opleiding tot plastische chirurgie , prof. Dr. V. De Carolis
 • 1997 – 1999 Klinikum rechts der Isar der Technischen Universität München Duitsland. (opleiding plastische chirurgie prof. E. Biemer)
 • 2003 – 2010 plastisch chirurg Franziskushospital Aachen.
 • 2009 – 2012 plastisch chirurg verbonden aan de Valkenhorstkliniek Valkenburg a/d Geul.
 • 2010 – 2016 plastisch chirurg Tageskliniek Bergheim. Daarnaast plastisch chirurg voor ingrepen met klinische opname in Franziskushospital Aachen.
 • 2013 – 2020 plastisch chirurg verbonden aan de Kolbachkliniek Maastricht.
 • 2010 – heden plastisch chirurg Pauwelsklinik Aachen.
 • 2017 – heden plastisch chirurg praktijk Plastische Chirurgie Dr. Ocampo te Maastricht.

Kwalificaties

 •  Specialisme plastische – en esthetische chirurgie
 • Gepromoveerd aan de Technische Universität München
 • Sinds 1993 uitsluitend klinisch als ook wetenschappelijk werkzaam binnen de plastische -en esthetische chirurgie
 • Lid van de Duitse vereniging voor plastische chirurgie (DGPRÄC Deutsche Geselschaft der Plastischen, Rekonstruktiven und ästhetischen Chirurgen)
 • Lid van De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). De NVPC staat voor vakmanschap, kwaliteit en veiligheid. Elk lid van de NVPC hanteert een leidraad voor plastische chirurgie. Deze leidraad biedt regels voor plastisch chirurgische en esthetische ingrepen en is daarmee een strenge norm voor een patiëntveilige omgeving, waar patiënten door goed geschoolde en bekwame plastisch chirurgen worden behandeld. Kies voor een veilige en kwalitatieve behandeling!

Patiëntenervaring:

https://www.zorgkaartnederland.nl/

Het moge duidelijk zijn dat je bij haar in goede handen bent!

Je kunt ook voor andere chirurgische ingrepen, zowel reconstructief als esthetisch, een vrijblijvend informatiegesprek in Herten inplannen. Denk hierbij aan tumorchirurgie, face-, borst-, of bodylift, littekencorrecties, ooglidcorrecties, dijlift (dermolipectomie), oorcorrecties, neuscorrecties, liposuctie, borstvergroting of -verkleining, lipoflling, etc.

Operatieve ingrepen zijn mogelijk in Maastricht of Aachen. Botox- en fillerbehandelingen kunnen worden uitgevoerd bij Kliniek3 in Horn.

Neem tijdig contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Een behandeling met Botuline toxine is mogelijk vanaf € 99,-

Een behandeling met hyaluronzuur fillers is mogelijk vanaf € 245,- (0,5 ml)

Wat is botox?

Botox© (botuline toxine type A) wordt al ruim 30 jaar veilig en met veel succes cosmetisch gebruikt om rimpels en plooien te verminderen. Door het ontspannen van de behandelde spier, wordt de huid zichtbaar egaler. De meest uitgevoerde behandelingen zijn behandeling van de fronsrimpel, kraaienpootjes, het voorhoofd en de oksels (overmatig zweten). Wanneer Botox in een spier wordt geïnjecteerd, blokkeert het de zenuwimpuls. Deze blokkade zorgt ervoor dat de betrokken spier niet meer aangespannen kan worden. Andere zenuwfuncties, zoals het gevoel, worden niet beïnvloed. Een behandeling is nagenoeg pijnloos (kleine speldenprikjes) en geeft een natuurlijk resultaat.

Vanaf 7 tot 14 dagen na de behandeling is de werking van botox maximaal. De werking houdt circa 4 maanden aan. Wanneer de behandeling wordt herhaald, kan het effect zo'n 6 maanden aanhouden. Diepe rimpels in het gezicht kunnen aanvullend behandeld worden met vulmaterialen zoals hyaluronzuurfillers.

Wat mag wel en niet na een Botox behandeling?

 • Het liefst geen make-up op de dag van behandeling
 • Niet intensief sporten tot 24 uur na de behandeling
 • Vermijd contact met het behandelde gebied voor 24 uur
 • Aanspannen van de spieren versterkt het effect van Botox op een positieve manier

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op de prikjes. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van Botox begint na 1-3 dagen te werken.

Wat zijn fillers?

Fillers kunnen rimpels en plooien in het gezicht opvullen en het gezicht meer volume geven, dat met de jaren is afgenomen. Het is ook mogelijk de lippen meer volume te geven, of de lipcontouren te versterken. Dr. Ocampo werkt uitsluitend met hyaluronzuurfillers (Juvéderm). Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Het hyaluronzuur in de filler wordt net als ons lichaamseigen hyaluronzuur op een natuurlijke wijze afgebroken. Afhankelijk van het soort behandeling kan het resultaat tot wel jaren zichtbaar blijven.

Juvéderm kan worden ingezet voor:

 • Verbeteren van rimpels
 • Verbeteren van de lipcontour en liplijnen
 • Vollere lippen
 • Volumeherstel en contourverbetering
 • Verbeteren van hangende mondhoeken

Wil je weten of injectables mogelijk iets voor jou kunnen betekenen? Een informatiegesprek met Dr. Claudia Ocampo is gratis en geheel vrijblijvend. Neem tijdig contact op om een afspraak in te plannen.