Brows & Lashes

Ga voor verzorgde wenkbrauwen en een verleidelijke oogopslag

Brows & Lashes

Mooie verzorgde wenkbrauwen en een verleidelijke oogopslag; wie wil dat nou niet? Behalve een gezonde huid, kunnen wij met onze beauty afdeling binnen Kliniek3, ook zorgen voor mooi verzorgde wenkbrauwen en wimpers door inzet van de juiste behandelingen en producten.

Onze wenkbrauwbehandelingen 

 • Wenkbrauwen shapen, epileren/waxen en/of verven

Deze behandeling is te boeken als add-on na diverse gezichtsbehandelingen. Browshaping gaat verder dan alleen epileren. We creëren wenkbrauwen in een vorm die past bij jouw gezicht en uitstraling.

Wij werken niet met sjablonen, omdat ieder mens uniek is. Onze brows zijn dus altijd tailor-made. Indien gewenst kunnen we de haartjes iets intenser maken door ze te verven met wenkbrauwverf zodat je tot wel 4-6 weken van mooie, sprekende wenkbrauwen kunt genieten.

 • Henna Brow Treatment

Deze behandeling is zowel los te boeken, als een (iets voordeligere) add-on na diverse gezichtsbehandelingen. Tijdens deze behandeling worden niet alleen de wenkbrauwhaartjes geverfd, maar ook de onderliggende huid. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller en kunnen eventuele kleine oneffenheden worden opgevuld.

 

Redenen om voor henna te kiezen:

 • Je hebt redelijk volle wenkbrauwen, maar je zou ze graag meer uitgesproken zien. Door de afdruk van de henna op de huid lijken de wenkbrauwen nog voller.
 • Je hebt wel voldoende haartjes, maar ze zijn licht en dun. Je zou graag een iets meer aanwezige wenkbrauwen willen.
 • Je hebt last van kleine kale plekjes tussen de wenkbrauwen. Deze kunnen we minder opvallend maken met henna.
 • Je bent slecht met make-up (of je hebt er gewoonweg geen zin in of tijd voor), maar je wenst wel graag mooie wenkbrauwen.

Onze hennaverf kleurt de haartjes voor 4 tot 5 weken en laat een zachte tot donkere schaduw achter op de huid. De kleur op de huid houdt zo'n 5 tot 12 dagen aan, zodat je deze tijd nagenoeg geen make-up meer nodig hebt. Ideaal ook tijdens vakanties of drukke perioden!

Gewone wenkbrauwverf VS Henna

Een gewone wenkbrauwverf wordt toegepast om de haartjes een intensere kleur te geven. Doordat de lichte haartjes gekleurd worden lijken de wenkbrauwen voller. Echter kunnen eventuele gaatjes of oneffenheden niet opgevuld worden. Het effect is ongeveer 4 tot 6 weken zichtbaar.

Een henna wenkbrauwverf is een dikke pasta die stevig op de wenkbrauw wordt aangebracht. De henna is 100% natuurlijk en geeft een intensieve kleur aan de haartjes én de huid. Hierdoor worden eventuele gaatjes of oneffenheden minder zichtbaar, waardoor het bijtekenen van de wenkbrauwen de eerste tijd niet meer nodig is. Het effect blijft 5 tot 12 dagen op de huid zichtbaar en zo’n  4 à 5 weken op de haartjes zichtbaar, afhankelijk van het huidtype en het juist opvolgen van de nazorg.

Diverse pigmentkleuren

De henna is er in diverse tinten. Van blond, tot warm- en donkerbruin. Maar hoe licht de kleur ook is die wordt gebruikt, het resultaat zal altijd vrij intens zijn. Dus heb je van nature zéér lichte wenkbrauwen en/of houd je van een zéér licht en naturel resultaat, dan kun je waarschijnlijk beter voor een normale wenkbrauwverf kiezen.

Patch test

Het kan voorkomen dat je een allergie hebt, of ontwikkelt na een henna brow treatment. Om dit risico zo klein mogelijk te houden, is een patch test (ten minste 48 uur voor een Henna-behandeling) een vereiste zodat we zeker weten dat je op voorhand geen allergie hebt.

Wanneer je een Henna Brow Treatment overweegt kun je een patch-test Henna eenvoudig inplannen als losse behandeling of als add-on na een andere behandeling. Een allergietest is geen garantie tegen toekomstige allergieën. Soms wordt iemand alsnog allergisch voor een bepaalde stof.

Nazorg Henna

 • Gedurende de eerste 24-48 uur na de behandeling mogen de wenkbrauwen niet in contact komen met water.
 • Gebruik geen olie houdende producten op of rondom de wenkbrauwen. Olie lost de verf op de huid op.
 • Gebruik geen peelende producten op of rondom de wenkbrauwen.
 • Gebruik geen reinigingsproducten op de wenkbrauwen, reinig de wenkbrauwen na 48 uur alleen met water.
 • Wrijf niet over de wenkbrauwen bij het wassen van het gezicht. Dep de wenkbrauwen altijd voorzichtig droog.
 • Gebruik geen waterproof wenkbrauw make-up of waterproof make-up reiniging.

In sommige gevallen raden wij henna af:

 • Wanneer de huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen.
 • Bij een erg vette huid. De henna verdwijnt dan helaas heel snel van de huid.
 • Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Dit heeft te maken met het feit dat er een reactie op de henna zou kunnen ontstaan. Als behandeling op een eventuele allergische reactie wordt vaak antibiotica voorgeschreven en dit mag je tijdens een zwangerschap en/of borstvoeding niet gebruiken.

 

 • Brow Lamination

Brow lamination, ook wel bekend als brow lift, is een populaire behandeling om de wenkbrauwen een volle en gedefinieerde uitstraling te geven. Het is een semi-permanente techniek die de wenkbrauwhaartjes temt en in de gewenste vorm kamt. Met brow lamination kun je dunne, onhandelbare of ongelijkmatige wenkbrauwen transformeren in perfect gestylde blikvangers.

De behandeling begint met het reinigen van de wenkbrauwen om alle make-up, olie en vuil te verwijderen. Vervolgens worden speciale lotions aangebracht op de wenkbrauwen om de haartjes zacht en flexibel te maken. Deze lotions helpen bij het herstructureren van de wenkbrauwhaartjes, zodat ze in de gewenste vorm kunnen worden gestyled.

Na het aanbrengen van de lotions worden de wenkbrauwen gekamd en in de gewenste vorm gebracht. De wenkbrauwhaartjes worden omhoog gekamd en gefixeerd met behulp van een speciale setting lotion. Hierdoor blijven de wenkbrauwen gedurende een langere periode in de gewenste vorm staan. De setting lotion wordt enige tijd op de wenkbrauwen gelaten, zodat de haartjes goed kunnen fixeren.

Nadat de setting lotion is ingetrokken, worden de wenkbrauwen opnieuw gekamd en gestyled. Eventuele overtollige haartjes worden verwijderd en de wenkbrauwen worden in de juiste vorm geknipt. Vervolgens wordt een voedende olie aangebracht om de wenkbrauwhaartjes te hydrateren en te verzorgen.

Het resultaat van brow lamination is direct zichtbaar. De wenkbrauwen zien er voller, dikker en perfect gestyled uit. Ze blijven meestal gedurende 4 tot 6 weken in de gewenste vorm, afhankelijk van de haargroeicyclus. Het is belangrijk om de wenkbrauwen tijdens deze periode niet nat te maken of te wrijven, zodat de behandeling langer meegaat.

Brow lamination is geschikt voor vrijwel iedereen, ongeacht de natuurlijke vorm of dikte van de wenkbrauwen. Het is een geweldige optie voor mensen met dunne, onregelmatige wenkbrauwen die op zoek zijn naar een vollere look zonder het gebruik van make-up. Het kan ook helpen bij het temmen van weerbarstige wenkbrauwhaartjes en het creëren van een meer symmetrische wenkbrauwvorm.

Onze wimperbehandelingen

 • Lash Volume Lift

Dit is een wimperbehandeling die de natuurlijke wimpers vanaf de wortel lift, waardoor jouw eigen wimpers er langer en voller uitzien. Bij deze techniek worden geen rolletjes gebruikt, zoals bij andere wimperpermanent behandelingen. De lash lift behandeling biedt meer comfort, is geheel pijnloos en absoluut niet schadelijk voor jouw wimpers omdat er gebruik wordt gemaakt van siliconen pads en goedgekeurde vloeistoffen.

Voordelen Lash Volume Lift

 • Zichtbaar resultaat tot wel 6 - 9 weken (gedurende jouw wimpergroeicyclus). De lifting groeit hierdoor zeer langzaam uit. Na 6 weken mag de behandeling weer herhaald worden.
 • Mascara en/of wimperkrultang zijn overbodig. Hoewel jouw oogopslag nóg sprekender wordt wanneer je na 24 uur mascara aanbrengt na een lashlift behandeling ;-).
 • Ogen lijken groter.
 • Een mooie, natuurlijke uitstraling.
 • Na 24 uur zijn jouw gelifte wimpers bestendig tegen water (reinigen, douchen, zwemmen), etc.
 • Tijdswinst en comfort.
 • Omdat jouw wimpers ook geverfd worden, word je elke ochtend wakker met een mooie, verzorgde look.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Voor iedereen die graag mooie, volle, natuurlijke en gezonde wimpers wenst. Voor een optimale verzorging en nóg sterkere wimpers adviseren wij voor thuisgebruik dit wimperserum!

Voorzorg

Graag zonder oogmake-up naar de afspraak komen. Eventuele contactlenzen uit, of lenzendoosje mee.

Nazorg

Na de behandeling zullen jouw wimpers nog een beetje aan elkaar geplakt zijn. Dit hoort zo en het is dan ook belangrijk dat je ze niet uit elkaar borstelt! Laat je wimpers de eerste 24 uur na de behandeling ook niet in aanraking komen met water. Houd je hoofd goed achterover onder de douche en reinig jouw gezicht voorzichtig, waarbij je je ogen vermijdt.

Na 24 uur kun je de wimpers weer schoonmaken en voorzichtig uit elkaar borstelen. Ze zijn niet meer aan elkaar geplakt en het resultaat is nu pas echt goed zichtbaar. Indien gewenst mag je ook mascara aanbrengen voor nóg meer intensiteit. Let op: gebruik geen waterproof mascara!

Contra-indicaties

In een aantal gevallen is het helaas niet mogelijk om Lash Lift toe te passen c.q. raden wij dit af:

 • Alopecia
 • Binnen een jaar na chemotherapie
 • Conjunctivitis (pus, rode ogen)
 • Overgevoeligheid voor peroxide
 • Bij zeer poreuze of beschadigde wimpers
 • Wanneer je gaten tussen jouw eigen wimpers hebt
 • Ontstoken ogen en/of oogleden
 • Bij wondjes of eczeem op je oogleden
 • Bij diverse andere oogziekten

 

 • Wimperextensions

Wie kent het niet; dag in dag uit gedoe om mascara mooi aan te brengen, alle merken mascara al geprobeerd, maar nog steeds niet het gewenste resultaat bereikt. Ga je elke dag voor het maximale resultaat, dan kies je voor wimperextensions.

Na het zetten van wimperextensions ben je meteen klaar om iedere dag te genieten van mooie volle en zwarte wimpers. Bij het zetten van wimperextensions wordt er per natuurlijk haartje één of meerdere extensionhaartjes geplaatst. Er is veel mogelijk met deze behandeling en we luisteren goed naar jouw wensen.

Voor iedereen kan er een gewenst resultaat bereikt worden, van een subtiel en natuurlijk resultaat tot glamorous vol.

Je kunt vrijwel alles met wimper extensions doen, de hechtingskracht is groot en waterproof. Zwemmen, sporten en douchen zonder uitgelopen mascara behoren dan ook tot een van de velen voordelen van wimper extensions.

Voordelen wimperextensions 

 • 3 tot 6 weken mooie volle wimpers. Na gemiddeld 2 tot 4 weken kunnen de extensions opgevuld worden.
 • Gebruik van hoge kwaliteit mink wimper extensions welke zo zacht zijn dat je ze niet zult voelen zitten.
 • Mascara en/of wimperkrultang zijn vanaf nu overbodig.
 • Van subtiel en natuurlijke tot extreem volumineus, aan jou de keus!
 • Na 48 uur zijn jouw wimperextensions bestand tegen water (reinigen, douchen, zwemmen), etc.
 • Dagelijks veel tijdswinst en comfort.

Welke wenkbrauw- of wimperbehandeling is voor mij geschikt?

Wil je meer informatie over bovenstaande behandelingen en onderzoeken welke behandeling het beste past bij jouw wensen? Plan een gratis intakegesprek wenkbrauw-/wimperbehandelingen in. Wij adviseren je graag!

Behandeling inplannen

Keuze al gemaakt? Wanneer je voor de eerste keer bij ons een bepaalde wenkbrauw- of wimperbehandeling wil ondergaan, kies dan voor de  Meet & Treat behandelingen (m.u.v. shapen/epileren/verven omdat deze alleen als add-on geboekt kan worden). Bij de Meet & Treat plannen wij iets meer tijd in om eventuele contra-indicaties uit te sluiten en jouw wensen en verwachtingen te bespreken. Bellen of mailen voor een afspraak mag natuurlijk ook wanneer je dit prettiger vindt.