Microdermabrasie

"Exfoliation is key. It eliminates dead skin cells and polishes skin, refines pores and smoothes wrinkles."

OXY Dermabrasie Facial

Microdermabrasie met pure zuurstof is een techniek waarbij de huid op een veilige en comfortabele manier mechanisch wordt geëxfolieerd. Tijdens deze behandeling worden dode huidcellen verwijderd en wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken.

De behandeling

De behandeling is pijnloos en de huid blijft intact. Voorafgaand aan de microdermabrasie wordt de huid grondig gereinigd met BIO Blue Light en pure zuurstof. Deze twee invloeden samen werken kalmerend en bacterieremmend.

Vervolgens start de microdermabrasie. In verschillende richtingen wordt de bovenste, dode huidcellenlaag geëxfolieerd. Ook tijdens deze techniek wordt de huid voorzien van pure zuurstof. Dit zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens de behandeling, het werkt kalmerend en bacterieremmend. Na de exfoliatie passen we een milde gel peeling toe van SkinCeuticals. Doordat de dode huidcellen grotendeels verdwenen zijn, kan deze peeling goed doordringen en nóg beter haar werk doen. Een super boost voor jouw huid!

Na de peeling sluiten we af met producten van SkinCeuticals om de huid weer te voorzien van antioxidanten en een breedspectrum zonbescherming.

Indicaties

De behandeling is geschikt voor alle huidtypen en kan helpen bij onderstaande indicaties:

 • Fijne lijntjes
 • Rimpels
 • Littekens
 • Pigmentaties
 • Doffe huid
 • Rokershuid
 • Grove poriën
 • Onzuiverheden
 • Overtallig talg
 • Zonbeschadigde huid

Dit doet microdermabrasie met pure zuurstof voor jouw huid

 • Het verwijdert dode huidcellen
 • Vermindert talgophopingen
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Versnelt de celdeling
 • Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine
 • Zorgt voor een gladde, mooie, stevige en frisse huid

Voorzorg

Voorafgaand aan een behandeling mag de huid minimaal vier weken niet of nauwelijks blootgesteld zijn aan direct zonlicht (zonder het gebruik van een SPF) of zonnebank. Tevens adviseren wij om één week voor de behandeling te stoppen met het gebruik van producten met de ingrediënten retinol, AHA en/of glycolzuren.

Nazorg

Direct na de behandeling zal de huid iets roder zijn. De roodheid zal snel wegtrekken. De downtime is minimaal. Je kunt een paar dagen na de behandeling een lichte schilfering opmerken. Nieuwe huidcellen worden dan versneld aangemaakt, een goed teken.

Wanneer jouw huid na een paar dagen is gekalmeerd, dan mag je weer starten met producten die retinol, AHA en/of glycolzuren bevatten (indien van toepassing). Verdere nazorgadviezen zullen wij persoonlijk meegeven na de behandeling.

Productadvies

Een gedegen thuisroutine met de juiste huidverzorgingsproducten draagt bij aan een optimaal resultaat. Gebruik in elk geval dagelijks (bij voorkeur elke 2 uur) een breedspectrum zonbescherming met minimaal SPF30. Vooral wanneer je regelmatig professionele huidbehandelingen ondergaat.

Aantal behandelingen

Dit verschilt per persoon, huidprobleem, behandeldoel, huidtype en leeftijd. De celdeling vertraagt naarmate we ouder worden, waardoor we ook meer behandelingen nodig hebben.

Deze behandeling geeft in kuurvorm (bij opstart eens per 2 weken een behandeling) het beste resultaat. Een indicatie is ongeveer 5 behandelingen. Vanaf 45 jaar adviseren we gemiddeld 6 behandelingen voor het beste resultaat. Om het resultaat te behouden volstaan onderhoudsbehandelingen naargelang behoefte (gemiddeld eens per 6 weken).

Meer informatie of een afspraak maken?

Wij luisteren graag naar jouw huidwens(en) en samen onderzoeken we jouw huidconditie. Aan de hand van de uitkomsten van de huidanalyse met onze SkinScope, maken we deze behandeling geheel op maat voor jouw huid. Dit maakt elke behandeling uniek.

Wil je weten of deze behandeling ook jouw huid kan verbeteren? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult. Wij informeren je graag. Enthousiast en wil je deze behandeling meteen ondergaan? Kies dan in onze boeking widget voor de OXY Dermabrasie Facial (of kies Meet & Treat wanneer je voor de eerste keer langskomt).

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Bij een medische indicatie kan deze behandeling in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk voor vergoeding in aanmerking komen door de zorgverzekeraar. Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek kijken we dit graag voor je na.

Microdermabrasie met pure zuurstof | losse behandeling | 40 min | €69

Microdermabrasie met pure zuurstof | kuurvorm 6 behandelingen | €345 | 5 + 1 gratis* 

Microdermabrasie met pure zuurstof | kuurvorm 10 behandelingen | €552 | 8 + 2 gratis* 

*De laatste behandeling(en) in een kuurvorm zijn gratis, mits de behandelingen hebben plaatsgevonden met een interval van 1 á 2 weken en binnen de periode van maximaal 3 maanden.

Hoe voelt de behandeling aan?

De microdermabrasie met zuurstoftherapie voelt comfortabel aan. Dit komt mede door het prettige gevoel van de continue zuurstofstroom op de huid. De huidtherapeut zal op jouw huidwens de intensiteit van de behandeling aanpassen. Door plaatselijk intensiever te werken kan bijvoorbeeld pigment worden vervaagd en littekens worden verminderd. Na de microdermabrasie voelt de huid mooi glad aan.

Dien ik deze behandeling vaker te ondergaan?

Dat hangt ook weer af van jouw huidwens. Wens je eens in de zoveel tijd een fijne onderhoudsbehandeling? Dan is de microdermabrasie met zuurstoftherapie uitermate geschikt! Maar kom je graag bij ons om ons écht huidverbeterend te laten werken op jouw huid, zoals vermindering van pigment of acnelittekens? Dan raden we je aan om de behandeling in kuurverband te ondergaan, om de 4-6 weken.

Ik heb binnenkort een feestje. Kan ik de behandeling kort daarvoor ondergaan?

Jazeker! Na de behandeling heeft jouw huid een mooie glow. Wie wil dat nou niet? Jouw huid zal na de behandeling heerlijk zacht aanvoelen.

Kan de behandeling in de zomerperiode?

Ook dat kan gewoon. De microdermabrasie behandeling is het hele jaar inzetbaar. Onze bestaande cliënten horen het ons al zeggen: wél iedere dag insmeren met een zonnebrand, het hele jaar door. Zo bescherm je jouw glowy skin en heb je er langer profijt van.

Ik heb in het verleden wel eens microdermabrasie ondergaan met kristallen. Werkt deze behandeling hetzelfde?

Nee! Na deze behandeling vind je geen vervelende kristallen terug in je haar of in je oren. Wij werken met opzetkopjes in verschillende grofheden en groottes. Per huid kijken we welk kopje het beste bij de huid past en we kunnen tijdens de behandeling makkelijk wisselen.