Nazorg na plastische chirurgie

Huidtherapie vóór een chirurgische ingreep

Vóór een chirurgische ingreep kun je bij een van onze huidtherapeuten terecht voor manuele lymedrainage. Het te opereren gebied wordt door ons behandeld middels massagetechnieken om vocht- en afvalstoffen af te voeren. Wanneer dit als voorbehandeling wordt gedaan, wordt het afvoeren van afvalstoffen al gestimuleerd. Tevens wordt het te opereren weefsel soepeler en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Door een verbeterde doorbloeding herstelt het lichaam sneller en zal het resultaat ook mooier worden.

Huidtherapie na een chirurgische ingreep

Wij volgen altijd het advies op van de behandelde arts. De arts zal aangeven wanneer gestart kan worden  met de massages. Na de ingreep is het geopereerde gebied gezwollen, zijn bloeduitstortingen te zien en kan het gebied gevoelig aanvoelen. Dit is uitermate normaal. De afvalstoffen worden in de weken na de ingreep afgevoerd door de lymfevaten. Om dit herstel te bevorderen is het aan te raden om ook na de ingreep verder te gaan met oedeemtherapie. Het lymfestelsel wordt op deze manier ondersteund. De nabehandeling bestaat meestal uit 2 behandelingen per week, gedurende 4-6 weken.

Oedeemtherapie

Als oedeembehandeling vóór en na een chirurgische ingreep, passen onze huidtherapeuten de techniek manuele lymfedrainage toe. Door middel van de massagetechniek wordt een pompende druk gegeven op de lymfeklieren en -vaten om overtollig vocht af te voeren.

Vergoeding

Wij zijn door vrijwel alle zorgverzekeraars gecontracteerd. Wanneer je een medische indicatie hebt voor oedeemtherapie en tevens aanvullend verzekerd bent, dan komen deze behandelingen mogelijk voor vergoeding in aanmerking.

Benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen?

Wij informeren je graag en staan garant voor een eerlijk advies. Een afspraak inplannen voor een gratis intakegesprek inclusief een vrijblijvend behandelplan op maat, kan eenvoudig via de knop ‘maak afspraak.' Kies vervolgens voor 'gratis intakegesprek.' Voor sommige indicaties/behandelingen is het mogelijk om deze gratis intake te combineren met aansluitend een eerste behandeling naar keuze. Wanneer dit jouw voorkeur heeft, kies dan voor 'Meet & Treat.'

Heel graag tot ziens in de kliniek!