Aandoeningen

Wat verstaan we onder acne?

Wat zijn de oorzaken van acne?

 

Behandelmogelijkheden acne

Acne

Acne kenmerkt zich door een vette huid, mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Acne is een huidprobleem dat verschillende oorzaken kan hebben. Daarom is een advies op maat heel belangrijk.

Acnelittekens

Na acne kan de huid beschadigd zijn en kunnen er littekens achterblijven. Dit uit zich in een grovere huidstructuur en putjes in de huid. Door middel van een op maat opgesteld behandelplan kunnen acnelittekens worden verminderd.

Huid zonder klachten

Wij zien geregeld huidjes bij Kliniek3 die al in goede conditie zijn. Maar dit betekend niet dat wij niets voor je kunnen betekenen. Ook wanneer jouw huid geen zichtbare huidklacht heeft, is het belangrijk om de huidbarrière gezond te houden.

Huidveroudering

De eerste tekenen van huidveroudering beginnen rond het 25ste levensjaar. Onze cellen beginnen dan langzamer te functioneren, waardoor onder andere fijne lijntjes, rimpels en een grauwere huid ontstaat. 

Littekens

Door een verstoorde wondgenezing kunnen littekens ontstaan. Achter littekens zit vaak een verhaal. Toch kunnen ze pijnlijk zijn, of cosmetisch storend. Middels behandelingen kunnen littekens verfraaid worden en kunnen ze minder pijnlijk worden.

Nazorg na plastische chirurgie

Na een cosmetische ingreep is de huid en onderliggende weefsels licht beschadigd, waardoor vocht ontstaat. Middels manuele lymfedrainage wordt het vocht afgevoerd en herstelt het lichaam beter en sneller. Wist je dat de massagetechniek ook effectief is als voorbehandeling vóór een ingreep?

Ouderdomswratjes

Ouderdomswratjes ontstaan, zoals de naam al doet vermoeden, bij het ouder worden. Het zijn geelbruine, ruwe plekjes en zijn geheel onschuldig. Wél kunnen ze als cosmetisch storend worden ervaren. Ze zijn gemakkelijk te behandelen.

Overbeharing

Als je last hebt van een overmatige beharing op plekken waar je dat zelf liever niet hebt spreken we van een ongewenste haargroei. Deze beharing kan zitten op het lichaam, maar ook in het gezicht. Wij behandelen met een van de meest efficiënte lasers op het gebied van laserontharing, de Lightsheer Diodelaser.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken komen voor op alle leeftijden, in diverse vormen en maten. Allemaal worden ze zichtbaar door een ophoping van melanine, ons pigment in de huid. Ze kunnen op het gehele lichaam ontstaan.

Steelwratjes

Een steelwratje is een onschuldig, langwerpig huidgezwelletje, ook wel fibroom genoemd. Ondanks dat de plekjes goedaardig zijn, kunnen de wratjes op bepaalde plekken irriteren of als cosmetisch storend worden ervaren. Ze zijn eenvoudig te verwijderen.

Storende vaatjes

Rode vaatjes in het gezicht of op de decolleté kunnen als cosmetisch storend worden ervaren. Deze vaatjes bevinden zich aan de oppervlakte van de huid en zijn blijvend verwijd.  Ze vullen zich met meer bloed en worden op deze manier meer zichtbaar.