Overbeharing

Reken af met ongewenste haartjes in het gezicht of op het lichaam.

Overbeharing

Wat verstaan we onder overbeharing?

Als je last hebt van een overmatige beharing op plekken waar je dat zelf liever niet hebt spreken we van een ongewenste haargroei. Vaak zijn de haren ook stug en donker van kleur. Bij vrouwen komt ongewenste haargroei vaak voor in het gezicht, in de hals, borst, rondom de tepels of op de onderbuik. Bij mannen wordt de haargroei vaak als ongewenst ervaren op de rug, nek, schouders en soms borst of buik. Deze ongewenste haargroei, zeker op plekken die je moeilijk kunt bedekken, zorgt in vele gevallen voor schaamte en onzekerheid. Met laserontharing kun je dit mooi verhelpen.

Wat zijn de oorzaken van overbeharing?

Om dit toe te lichten is het goed om onderscheid te maken tussen twee soorten overbeharing, namelijk hypertrichose en hirsutisme.

Hypertrichose is de overbeharing op plekken waar al enige haargroei aanwezig is. De haargroei is op deze plekken sterker dan normaal, bijvoorbeeld op de armen en de benen. Vaak is dit een familiekwestie of wordt de haargroei gestimuleerd door gebruik van medicatie. Deze vorm kan bij mannen en vrouwen voorkomen.

Hirsutisme komt alleen bij vrouwen voor. Bij hirsutisme hebben vrouwen last van een mannelijk beharingspatroon. Deze haartjes bevinden zich vaak in het gezicht en hals, borst, tepels en op de buik. Meestal is er een disbalans in de hormoonhuishouding. Er wordt meer testosteron, het mannelijke hormoon, aangemaakt. Dit is vaak een familiekwestie en komt meer voor bij bepaalde culturen. Ook medicatie kan hirsutisme uitlokken.

Behandelmogelijkheden overbeharing
Overbeharing is effectief te behandelen middels laserontharing. Laserontharing met de Lightsheer Diodelaser is een van de meest efficiënte methoden voor permanente haarvermindering. De behandelingen worden uitsluitend door ervaren HBO-geschoolde huidtherapeuten uitgevoerd, zodat je gegarandeerd bent van een veilige en kwalitatieve behandeling.

Benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen?

Wij informeren je graag en staan garant voor een eerlijk advies. Een afspraak inplannen voor een gratis intakegesprek inclusief een vrijblijvend behandelplan op maat, kan eenvoudig via de knop ‘maak afspraak.' Kies vervolgens voor 'gratis intakegesprek.' Voor sommige indicaties/behandelingen is het mogelijk om deze gratis intake te combineren met aansluitend een eerste behandeling naar keuze. Wanneer dit jouw voorkeur heeft, kies dan voor 'Meet & Treat.'

Heel graag tot ziens in de kliniek!