Chemische peeling

"Glowing skin is always in."

Chemische peelings

Een chemische peeling is een behandeling met een vloeistof die zichtbare huidverbetering geeft door de celvernieuwing te stimuleren en de dode huidcellen te verwijderen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

Chemische peelings zijn goed inzetbaar bij de doelgerichte behandeling van huidproblemen zoals:

  • Huidveroudering;
  • hyperpigmentatie;
  • doffe teint;
  • droge of een te vette huid;
  • acne en acne littekens;
  • fijne lijntjes specifiek rondom ogen en mond.

Chemische peelings zijn ook perfect om jouw huid een boost te geven zodat je die mooie glow kunt bereiken én behouden.

Om het uiteindelijke resultaat nog meer te optimaliseren, kunnen chemische peelings prima gecombineerd worden met andere behandelingen, zoals bijvoorbeeld onze acnebehandelingen, medische microneedling, huidverbeterende gezichtsbehandelingen, of onze OXYjet zuurstofbehandelingen. Door thuisgebruik van onze SkinCeuticals producten met actieve ingrediënten wordt het resultaat verder geoptimaliseerd.

Chemische peelings, tot een bepaalde intensiteit, kunnen ook prima in de zomer wanneer je een goede zonbescherming toepast.

Tarieven en vergoeding

Wanneer chemische peelings worden ingezet ter vermindering van acne, rest-acne, acnelittekens, of pigmentatie, kunnen deze behandelingen voor vergoeding in aanmerking komen. Wij kijken dit graag voor jou na tijdens een gratis intakegesprek. Uiteraard kun je chemische peelings ook ondergaan wanneer je jouw huid mooi, stralend en gezond wil houden, zonder indicatie. Klik hier voor de tarievenpagina.

Enerpeel EL - voor fijne lijntjes rondom de ogen en mond  

Als gevolg van blootstelling aan zonlicht en een erfelijk verouderingsproces raakt het periorbitale gebied “rondom oogleden” gestrest en verandert het van vorm; oogleden kunnen gaan hangen, fijne rimpeltjes ontstaan en donkere kringen kunnen zich ontwikkelen wat bijdraagt aan een vermoeide look.   

Fijne lijntjes en rimpels rondom de ogen en mond kunnen wij specifiek aanpakken met de Enerpeel EL. Door de combinatie van twee soorten zuren; melkzuur en TCA, zorgt het ervoor dat fijne rimpeltjes verminderen en donkere kringen opgelicht worden. 

Melkzuur 15%;
Melkzuur wordt vaak ingezet voor behandelingen van pigmentatie. Het zorgt voor remming van het enzym tyrosinase wat verantwoordelijk is voor de aanmaak van pigment. Pigmentreductie is echter niet de enige werking van melkzuur. Het zorgt ook voor de aanmaak van hyaluronzuur “lichaamseigen stof” wat zorgt dat het watergehalte in onze huid op peil blijft. Een rimpel ontstaat meestal omdat de huid een tekort heeft aan hyaluronzuur.  

TCA 3,75;
De volledige naam van TCA is Trichloorazijnzuur. De stof TCA kan de tweede huidlaag bereiken “lederhuid oftewel dermis” waar het de fibroblast stimuleert tot collageen en elastine aanmaak. Deze cellen zijn de bouwstenen van de lederhuid wat zorgt voor stevigheid, elasticiteit en hydratatie van de huid.  

Thuisprotocol oogverzorging
Om de behandelingen meer kracht bij te zetten, adviseren wij specifieke producten voor thuisgebruik om de delicate huid rondom de ogen goed te verzorgen. Tijdens en na de behandeling van de Enerpeel, adviseren wij onderstaande specifieke producten voor thuisgebruik:

  • AOX+ Eyegel; deze serum-in-gel oogverzorging biedt superieure antioxidantbescherming voor de oogzone en helpt zichtbare tekenen van huidveroudering voorkomen.
  • A.G.E Eye complex; deze anti-rimpelcrème zorgt voor vermindering van mimische rimpels en donkere kringen.
  • Mineral Eye UV defense SPF 30; doordat de huid verdund wordt met een Enerpeel is het gevoeliger voor UV-licht. Hierdoor adviseren wij altijd een goede zonbescherming. De Mineral Eye UV Defense is speciaal ontwikkeld voor de delicate oogzone, met het effect van een concealer voor een frissere blik!

Een chemische peeling komt mogelijk voor vergoeding in aanmerking indien je aanvullend verzekerd bent en een verwijsbrief hebt voor acnetherapie. Tijdens het intakegesprek kunnen we dit voor je nakijken.

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH (Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten) en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Chemische peelings zijn er in vele varianten.

De tarieven liggen tussen de €50,00 en €115,00 per peeling, afhankelijk van de diepte.

Tijdens het intakegesprek wordt besproken welke peeling het beste past bij jouw huidconditie en verwachtingen.

Chemische peelings geven het beste resultaat wanneer deze worden opgestart in kuurvorm (gemiddeld 6 behandelingen), met een interval van zo'n 2 weken.

Bij een afname van een kuur, wordt er een aangepast tarief berekend.