Laserontharing gezicht

Reken definitief af met storende haartjes op bovenlip, kin of elders in het gezicht.
Plan jouw gratis informatief gesprek

Laserontharing gezicht

Gezichtsbeharing

Gezichtsbeharing komt voor in allerlei vormen. Van stugge witte, grijze of zwarte haren op de kin of in de hals tot dunne beharing bij de bakkebaarden of bovenlip. Het is een klacht die wij voornamelijk bij vrouwen zien. Uiteraard kunnen ook mannen hinder ondervinden van gezichtsbeharing. Donkere, stugge haartjes die storend zijn, kunnen definitief verwijderd worden middels laserontharing in het gezicht.

Onze kwaliteitslaser

Wij werken met de Lightsheer Desire diodelaser; de gouden standaard op het gebied van definitieve haarvermindering.

Enkele kenmerken van deze laser:

  • Meest effectieve methode voor ontharen
  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Goedgekeurd door de US FDA, de hoogste Amerikaanse testautoriteit van medische apparatuur

Waarom (opnieuw) kiezen voor laserontharing?

Al eerder laserbehandelingen ondergaan, met geen tot weinig resultaat of pas na héél veel behandelingen? Dit horen wij vaak in de kliniek en we snappen dat je sceptisch bent. Wij beloven een andere aanpak en een goed en realistisch resultaat! Mogelijk is er met andere apparatuur gewerkt of met andere, onjuiste instellingen tijdens jouw eerdere behandelingen? Ook kan het zijn dat je IPL-behandelingen hebt ondergaan in plaats van laserbehandelingen. Hier vind je ons blog waarin we de verschillen toelichten tussen laser en IPL.

De laserontharingsbehandeling in het gezicht

Met de LightSheer Desire diodelaser wordt ieder haartje doeltreffend aangepakt. Door de lange pulsduur focust de laser alleen op de melanine in de kiemcellen van het haarzakje.

In een kort moment geeft de laser al zijn energie af, wat het haarzakje beschadigt. Er groeit dus geen nieuwe haarfollikel meer en in tegenstelling tot IPL, blijven de haartjes hierdoor voorgoed weg. Een definitieve oplossing tegen ongewenste haargroei!

De huid wordt door de chilltip gekoeld, waardoor de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes maximaal beschermd blijven tegen de warmte van de laserpuls. Tevens zorgt dit voor meer comfort tijdens de behandeling.

Veiligheid, ervaring en kwaliteit

Behalve dat er gewerkt wordt met een goedgekeurde en veilige laser, worden onze laserontharingsbehandelingen in het gezicht uitsluitend uitgevoerd door ervaren HBO-geschoolde huidtherapeuten. Hierdoor garanderen wij een veilige, kwalitatieve én effectieve behandeling. De huidtherapeuten zijn allen bij Het Kwaliteitsregister Paramedici en De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Vergoeding door zorgverzekering

Laserontharing gezicht komt in veel gevallen voor vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering in aanmerking. Een verwijsbrief is meestal niet nodig. Meer informatie over vergoedingen voor laserontharing in het gezicht? Zie de website van Independer.

Tarieven 

Voor de tarieven per zone en per behandeling, verwijzen we je graag naar onze tarievenpagina.

Need to know:

  • Om een optimaal resultaat te behalen zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Dit heeft te maken met de groeicyclus van de haartjes. Deze bestaat uit 3 verschillende fases. Alleen de haartjes die in de laatste groeifase fase (anagene fase) zijn op het moment van de ontharingsbehandeling, zullen vernietigd worden. Om deze reden zijn er altijd meerdere behandelingen nodig.
  • Laserontharing in het gelaat komt voor vergoeding in aanmerking uit de aanvullende zorgverzekering.
  • Laserontharing geeft een langdurige vermindering van haargroei. Onder invloed van hormonen en medicijngebruik kunnen mogelijk weer nieuwe haartjes ontstaan.
  • Alleen gepigmenteerde haartjes kunnen effectief behandeld worden.
  • Na 8 behandelingen nog niet helemaal tevreden? In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat je meer dan het gemiddeld aantal behandelingen nodig hebt. Om toch een optimaal resultaat te behalen, zonder al te hoge kosten, komen we jou hierin tegemoet door de extra vervolgbehandelingen te ondergaan tegen 50% van het overeengekomen behandeltarief. Voor het beste resultaat is het wel belangrijk dat de juiste interval tussen de behandelingen gehanteerd blijft.

Wij zijn door vrijwel alle zorgverzekeraars gecontracteerd. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, dan komen deze behandelingen (voor vrouwen) grotendeels voor vergoeding in aanmerking. Tijdens het intakegesprek kunnen we dit, tot op zekere hoogte, voor je nakijken.

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH (Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten) en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.