Versterk jouw huidbarrière met onze Winter Boost Peeling

3 november 2020

Merk jij ook aan jouw huid dat de winter is begonnen? In veel gevallen speelt het verminderde vochtgehalte in de lucht een belangrijke rol. De droge lucht binnenshuis, mede veroorzaakt door de verwarming, doet er nog een schepje bovenop. Om voldoende gehydrateerd te blijven, gaat jouw huid daarom haar eigen vocht meer aanspreken. Gevolg: een droog en trekkerig gevoel, om gek van te worden!

Je hebt vast de neiging om de hele dag met rijke, volle en hydraterende crèmes te blijven smeren. Helaas blijkt dit niet altijd de oplossing. Daar ben je misschien al achter na tig dure zalfjes geprobeerd te hebben…

De oplossing om voorgoed af te rekenen met dat droge en trekkerige gevoel? Jouw huidbarrière versterken!

Misschien vraag je je af wat een huidbarrière precies is? De bovenste lagen van jouw huid vormen de huidbarrière. Dus wat je aan het huidoppervlak ziet is je huidbarrière. Bij een gezond en sterk huidoppervlak voelt je huid zo glad en zacht aan als een babyhuidje. Wanneer het huidoppervlak beschadigd is, ziet je huid er droog en dof uit. Een beschadigde huidbarrière maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk om onzuiverheden en een droge of gevoelige huid te verhelpen.

Wanneer je eenmaal een gezonde en sterke huidbarrière hebt, dan zul je minder last hebben van o.a. een droog en trekkerig gevoel. Onze speciaal samengestelde behandeling voor de koude wintermaanden is perfect om mee te starten!

Winter Boost Peeling – de behandeling

We starten met een grondige reiniging, gevolgd door microdermabrasie. Hierna brengen we het masker aan. Dit masker staat gelijk aan een milde chemische peeling en zorgt voor een flinke hydratatieboost. Door deze exfoliërende 3-in-1 behandeling verdwijnen opgestapelde dode huidcellen en wordt de doorbloeding gestimuleerd.

De chemische peeling die wordt toegepast bestaat uit het Cranberry Mask van Dermaquest. Het masker zit boordevol antioxidanten uit biologische cranberry’s, bramen, granaatappel, gember en honing, gecombineerd met de warmte van kaneel en zoethout. Door de samenstelling exfoliëert het op milde wijze zodat er een stevige, stralende, vernieuwde huid tevoorschijn komt. Precies wat jouw huidje deze winter nodig heeft!

Deze werkzame ingrediënten dragen bij aan een effectieve en doelgerichte behandeling:

 • Cranberry’s zijn super ontgiftend en vooral gunstig voor mensen met een vette of acne gevoelige huid.
 • Veenbessen helpen ontstekingen, roodheden en de jeukende, geïrriteerde huid te verminderen.
 • Granaatappel is fantastisch voor het vernieuwen van huidcellen, stimuleert de doorbloeding en helpt weefsel te herstellen en om te genezen. Bovendien zorgt het voor een effectieve verjonging van de huid, bevordert het de stevigheid en de productie van collageen en elastine. Granaatappel helpt ook om hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken te vervagen en het verfijnen van lijntjes en rimpels.
 • Bramen zitten vol met voedingsstoffen rijke antioxidanten, vitamines en mineralen.
 • Ellaginezuur werkt op de hydratatie en zachtheid van de huid.
 • Vitamine C is een krachtig antioxidant dat de huid beschermt tegen vrije radicalen en tegelijkertijd de collageen- en elastine niveaus verhoogt.
 • Honing is een natuurlijke ingrediënt om acne aan te pakken en te voorkomen. Vol met antioxidanten bestrijdt het effectief acne en ontstekingen terwijl het de huid beschermt en ouderdomsvlekken verminderd.
 • Kaneel aroma werkt kalmerend en verwarmt je tot in de kern.
 • Zoethout verminderd roodheden, irritatie en ontstekingen. Efficiënt en veilig voor de gevoelige huid. Het werkt ook verhelderend waardoor donkere kringen onder de ogen, littekens, ouderdomssporen en hyperpigmentatie afneemt. Het is zeer nuttig bij acne-gevoelige huiden aangezien het de olieproductie remt.
 • Citroenzuur is een geweldig exfoliant en conserveermiddel.

*Zoals je ziet is dit masker zeer breed inzetbaar. Wanneer je de huidbarrière versterkt, zal dit niet alleen een positieve uitwerking hebben op het hydratatieniveau van de huid, maar ook op pigment, fijne lijntjes, onzuiverheden et cetera.

De Winter Boost Peeling geboekt? Dit mag je verwachten.

 • Gratis huidanalyse. Wanneer je nog niet eerder bij ons bent geweest, ontvang je voorafgaand aan de behandeling een huidanalyse en een vrijblijvend behandel- en productadvies door de huidtherapeut, afgestemd op de behoefte(n) van jouw huid.
 • Uitgebreid advies. Voordat we beginnen met de behandeling, informeren we jou uitgebreid over het ondergaan van (milde) chemische peelings en het effect daarvan.
 • Een veilige en hygiënische omgeving. Vanzelfsprekend werken wij conform de richtlijnen van het RIVM en hebben we de noodzakelijke maatregelen doorgevoerd om de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze te kunnen uitvoeren. Behalve het toepassen van een juiste hygiëne, dragen de huidtherapeuten in de meeste gevallen een faceshield, mondmasker en handschoenen.

Na de behandeling:

 • Een minimale downtime. De dagen na deze behandeling kan de huid iets roder zijn en lichte schilfering vertonen (een goed teken; de huidbarrière wordt versterkt en vernieuwd)! Liever geen downtime, zoals roodheid of schilfertjes? Bespreek dit met de huidtherapeut. We passen jouw behandeling hierop aan.
 • Gratis miniatuurtjes voor thuisgebruik. Na afloop krijg je gratis miniatuurtjes, afgestemd op jouw huidtype, van het hoogwaardige huidverzorgingsmerk SkinCeuticals mee naar huis.
 • Goede service & nazorg. Wanneer je nog vragen of opmerkingen hebt, kun je altijd bij ons terecht (ook in het weekend).
 • Een mooie winterglow en een gehydrateerde huid!

Is jouw huid toe aan een doelgerichte en effectieve behandeling door de huidtherapeut? Plan jouw afspraak door contact met ons op te nemen via een manier die jouw voorkeur heeft:

Bellen: 0475 – 231 463

WhatsApp: 06 – 284 617 20

E-mail: mooi@kliniek3.nl

Love to see you!