Ouderdomswratjes

Wat verstaan we onder ouderdomswratjes?

Ouderdomswratjes ontstaan, zoals de naam al doet vermoeden, bij het ouder worden. Ze worden ook wel verruca seborrhoica genoemd. Het zijn onschuldige plekjes die kunnen variëren van kleur en vorm. Meestal voelen ze wat ruw aan en liggen ze bovenop de huid.

Wat zijn de oorzaken van ouderdomswratjes?

Bij ‘wratjes’ denken we veelal aan een virusinfectie, of aan iets besmettelijks. Tot op heden is er geen verband gevonden tussen de plekjes en een virus. Wat wél opmerkelijk is, is dat de ouderdomswratjes vaker lijken voor te komen bij mensen die veel zijn blootgesteld aan UV-stralen. Ook speelt erfelijkheid een rol.

Behandelmogelijkheden ouderdomswratjes

Ouderdomswratjes kunnen we makkelijk blijvend verwijderen middels lasertherapie.

Benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen?

Wij informeren je graag en staan garant voor een eerlijk advies. Een afspraak inplannen voor een gratis intakegesprek inclusief een vrijblijvend behandelplan op maat, kan eenvoudig via de knop ‘maak afspraak.' Kies vervolgens voor 'gratis intakegesprek.' Voor sommige indicaties/behandelingen is het mogelijk om deze gratis intake te combineren met aansluitend een eerste behandeling naar keuze. Wanneer dit jouw voorkeur heeft, kies dan voor 'Meet & Treat.'

Heel graag tot ziens in de kliniek!