Storende vaatjes

Wat verstaan we onder storende vaatjes?

Rode vaatjes kunnen cosmetisch storend zijn wanneer ze meer opvallen in het gezicht of op de decolleté. Deze vaatjes bevinden zich aan de oppervlakte van de huid en zijn blijvend verwijd. Deze vullen zich met meer bloed en worden op deze manier meer zichtbaar.

Hoe ontstaan storende vaatjes?

De zichtbare storende vaatjes ontstaan door het slapper worden van het bindweefsel in een vaatje. Deze schade kan bijvoorbeeld optreden door zonschade gedurende de jaren. Verder zijn andere oorzaken zwangerschap, extreme warmte-kou verschillen, bepaalde medicatie en zien we vaker een genetisch verband.

Soorten storende vaatjes

 • Couperose
  De verwijde vaatjes in het gezicht noemen we couperose. Meestal ontstaat couperose doordat de vaatwand van de oppervlakkige adertjes in de huid verslapt is. Dit ontstaat meestal door een combinatie van oorzaken, zoals erfelijkheid, zonschade en het gebruik van bepaalde medicatie.
 • Rosacea
  Couperose is een onderdeel van rosacea. Bij rosacea komt er een ontstekingsreactie bij kijken, waardoor vaker wat onzuiverheden in het gebied zichtbaar zijn. Dit uit zich in de vorm van kleine puistjes. Verder is de huid vaak ook droog. De roodheid vlamt veelal op bij inspanning, bij het eten van pittig eten en bij het drinken van een borrel.
 • Spinnenkopjes
  Een spinnenkopje, ook wel spider neavus genoemd, is te herkennen aan een centrale speldenknop waarbij kleine bloedvaatjes uitwaaieren als tentakels. Je ziet ze voornamelijk in het gezicht, de hals, nek, handruggen en onderarmen.
 • Kersenwratjes
  Een helder rood, klein bultje op de huid noemen we een kersenwratje (cherry anginoma). Deze onschuldige plekjes kunnen op het gehele lichaam ontstaan en wordt in sommige gevallen als cosmetisch storend ervaren.

Behandelmogelijkheden storende vaatjes
Storende vaatjes kunnen wij doelgericht en effectief behandelen met een laserbehandeling. Wij laseren met de hoogwaardige Quadrostar Yellow 577nm diodelaser. Deze laser heeft een golflengte van 532 nm en werkt met een hele fijne pen, waardoor wij heel gericht kunnen werken zodat het omliggende huidweefsel onaangetast blijft.Doorgaans zijn er 1 tot 3 laserbehandelingen nodig voor een gewenst resultaat.

Benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen?

Wij informeren je graag en staan garant voor een eerlijk advies. Een afspraak inplannen voor een gratis intakegesprek inclusief een vrijblijvend behandelplan op maat, kan eenvoudig via de knop ‘maak afspraak.' Kies vervolgens voor 'gratis intakegesprek.' Voor sommige indicaties/behandelingen is het mogelijk om deze gratis intake te combineren met aansluitend een eerste behandeling naar keuze. Wanneer dit jouw voorkeur heeft, kies dan voor 'Meet & Treat.'

Heel graag tot ziens in de kliniek!