Huid zonder klachten

Huid zonder klachten

Kun je alleen bij ons terecht met een huidklacht? Nee! Wij zien geregeld huidjes bij Kliniek3 die in goede conditie zijn. Maar dit betekend niet dat wij niets voor je kunnen betekenen. Ook wanneer jouw huid geen zichtbare huidklacht heeft, is het belangrijk om de huidbarrière gezond te houden.

Houd jouw huidbarrière gezond!

De buitenste huidlaag (de epidermis) vormt de huidbarrière en beschermt onze huid voor de effecten van buitenaf. Het is een soort natuurlijke beschermlaag van de huid, net zoals een huis uit bakstenen bestaat en een schildpad een beschermend schild draagt. De huidbarrière beschermd de huid tegen (externe) factoren, zoals bacteriën, zonnestralen, uitstoot van de auto's en blauw licht van onze telefoons. Tevens zorgt dit laagje ervoor dat de huid zo min mogelijk vocht verliest, waardoor de huid gehydrateerd blijft.

Het is belangrijk om, wanneer jouw huidbarrière in goede conditie is, om dit op peil te houden. Hoe doe je dit?

5 tips om jouw huidbarrière gezond te houden:

 1. Douche niet te warm;
  We snappen dat het lekker is om warm te douchen, maar jouw huid is er minder blij mee. Vocht uit de huid wordt zo verdampt, waardoor de huid droger wordt. De natuurlijke beschermlaag van de huid wordt dan aangetast. Dep daarnaast je huid na het douchen af in plaats van te wrijven.
 2. Bescherm je huid met een goede zonnebrand;
  Zon heeft grote invloed op de barrière van de huid. Bescherm je huid met een zonbescherming met minimaal factor 30. Gebruik een speciale zonnebrand voor het gezicht. Deze zijn minder vet dan een zonnebrand voor het lichaam. En... om een grote fabel de wereld uit te helpen, ook met een zonnebrand kan je mooi bruin worden!
 3. Gebruik een juiste skincare routine;
  Gebruik huidproducten met de juiste ingrediënten om jouw huid in conditie te behouden. Het kan zijn dat jouw huidige producten te agressief zijn voor jouw huid, of dat je nog iets mist in jouw routine. Onze huidtherapeuten staan voor je klaar om samen met jou te kijken voor een passend huidprotocol.
 4. Reinig de huid 2x per dag met een goede cleanser;
  's Avonds om jouw make-up te verwijderen en al het vuil dat op de huid zijn gekomen van die dag. 's Morgens om de dag te beginnen met een schone huid. Gedurende de nacht komt er vuil op de huid door de bacteriën van het kussen. Ook overtollig talg wordt met reinigen verwijderd.
 5. Doe huidbehandelingen om jouw huid in conditie te houden.
  Ook raden we aan om af en toe een onderhoudsbehandeling te ondergaan. Er zijn diverse behandelingen mogelijk, milde of diepere behandelingen, met een korte of langere herstelperiode. Zo houd je je goede huidconditie mooi op peil!

Behandelmogelijkheden
Om jouw huidbarrière in conditie te houden zijn diverse behandelingen mogelijk:

Benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen?

Wij informeren je graag en staan garant voor een eerlijk advies. Een afspraak inplannen voor een gratis intakegesprek inclusief een vrijblijvend behandelplan op maat, kan eenvoudig via de knop ‘maak afspraak.' Kies vervolgens voor 'gratis intakegesprek.' Voor sommige indicaties/behandelingen is het mogelijk om deze gratis intake te combineren met aansluitend een eerste behandeling naar keuze. Wanneer dit jouw voorkeur heeft, kies dan voor 'Meet & Treat.'

Heel graag tot ziens in de kliniek!