Huidveroudering

It’s never too early to age elegantly.

Huidveroudering

Wat verstaan we onder huidveroudering?

De eerste tekenen van huidveroudering beginnen rond het 25ste levensjaar. Onze cellen beginnen vanaf deze leeftijd langzamer te functioneren. De huidcellen worden trager aangemaakt en wanneer de huid beschadigd, kan het zijn dat het langer duurt voordat de huid heelt. Huidveroudering uit zich in fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken, donkere kringen en een dunne, grauwe, gevoelige huid.

Hoe ontstaan huidveroudering?

De ene persoon toont al eerder tekenen van huidveroudering dan de ander. Dit kan bij iemand in de genen zitten, een hormonale reden hebben of de mimiek van iemand zijn (intrinsieke factoren). Maar de grootste factor is hoe jezelf met je huid omgaat en waar je je huid aan blootstelt (extrinsieke factoren), zoals:

  • Uv-stralingen (zonlicht, zonnebank)
  • Roken en alcohol 
  • Overgewicht (zwaartekracht laat de huid meer “hangen") 
  • Verkeerde balans in voeding 
  • Luchtverontreiniging (rook, gassen) 
  • Klimaatfactoren (hitte, wind) 
  • Stress
  • Verkeerd cosmeticagebruik
  • Slaaptekort

Wat zijn vrije radicalen?

Iedereen maakt vrije radicalen aan. Dit is een natuurlijk proces en is normaal gesproken in balans. Wanneer er teveel en regelmatig bovenstaande factoren optreden, vermeerderen het aantal vrije radicalen in de huid en ontstaat er een disbalans. Ze vrije radicalen gaan zich binden aan de gezonde huidcellen. Deze gezonde cellen beschadigen en worden uiteindelijk kapot gemaakt. Dit verschijnsel noemen we oxidatieve stress en veroorzaakt op termijn DNA-schade, tast het bindweefsel aan en de huid verliest zijn elasticiteit.

Wat kun je vanaf NU al gaan doen om tekenen van veroudering tegen te gaan?

We snappen dat het confronterend kan zijn om te lezen wat de huidveroudering kan bevorderen. Als we je nu al 1 tip mogen geven: begin met het smeren van een zonnebrand. Iedere dag, ’s zomers en ’s winters en herhaal dit een aantal keer per dag.

Waarom? De meeste huidschade komt van de zon. Maar in de winter schijnt toch amper de zon? Ja, dat klopt. We spreken van UV-A en UV-B stralen. Wanneer je dit zegt denk je alleen aan de UV-B stralen, of te wel “burning”. Deze straling is het sterkst in de zomer en omvat 5% van de totale straling. De overige 95% is UV-A. Deze straling is altijd in de lucht en dien je je huid goed tegen te beschermen. De A staat voor Aging. Deze straling gaat nog dieper in de huid en tast collageen en elastine aan.

Let bij het kopen van een zonnebrand dus goed op of jouw product ook beschermd tegen UV-A. Je zult jezelf dankbaar zijn!

Behandelmogelijkheden huidveroudering

Wanneer jouw huid toch al wat schade heeft opgelopen, of als je juist de schade nóg beter wilt voorkomen, zijn er verschillende behandelmogelijkheden. Tijdens een gratis en vrijblijvende intake met huidanalyse wordt goed bekeken welke behandeling het beste aansluit op jouw huid.

Benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen?

Wij informeren je graag en staan garant voor een eerlijk advies. Een afspraak inplannen voor een gratis intakegesprek inclusief een vrijblijvend behandelplan op maat, kan eenvoudig via de knop ‘maak afspraak.' Kies vervolgens voor 'gratis intakegesprek.' Voor sommige indicaties/behandelingen is het mogelijk om deze gratis intake te combineren met aansluitend een eerste behandeling naar keuze. Wanneer dit jouw voorkeur heeft, kies dan voor 'Meet & Treat.'

Heel graag tot ziens in de kliniek!